Musical Fidelity M6x Vinyl: instelbare phono-versterker

Het Oostenrijkse Musical Fidelity heeft de M6x Vinyl aangekondigd, een instelbare phono-versterker met een drietal ingangen. De nieuwe M6x Vinyl is de opvolger van de M6 Vinyl die in het voorjaar van 2018 op de markt kwam. Hij is – binnenkort – verkrijgbaar in een zwarte en witte uitvoering.

Musical Fidelity M6x Vinyl: volledig discreet opgebouwd en uitgebreid instelbaar

Net als zijn voorganger M6 Vinyl is de M6x Vinyl van Musical Fidelity voorzien van drie apart van elkaar configureerbare ingangen die elk geschikt zijn voor mm- of mc-elementen. Het circuit is opgebouwd uit discrete componenten. Het instelbereik is zodanig groot dat zo ongeveer alle op de markt zijnde elementen gebruikt kunnen worden in combinatie met de M6x Vinyl. De fabrikant belooft dat de nieuwe Musical Fidelity M6x ViNYL praktisch geen hoorbare ruis en  geen vervorming genereert en alleen zal dienen om muziek in zijn puurste vorm te leveren, ongeacht welk element wordt gebruikt.

Alle relevante parameters – mm of mc, capaciteit, weerstand, versterkingsfactor – kunnen afzonderlijk worden bepaald voor elk van de drie ingangen met knopjes op het front, met hulp van de bijbehorende status-LED's. De instellingen die voor elke ingang zijn gemaakt, worden natuurlijk opgeslagen.

Er zijn hier twee ongebalanceerde ingangen en één gebalanceerde ingang beschikbaar. De uitvoer gaat via een ongebalanceerde uitgang (cinc) of gebalanceerde uitgang (XLR). Voor mm-elementen is de ingangsweerstand 47 kOhm en de ingangscapaciteit kan worden geselecteerd tussen 50 en 400 pF. Voor mc-elementen kan de ingangsweerstand worden geselecteerd tussen 25 Ohm en 1,2 kOhm. De ingangscapaciteit is ingesteld op 470 pF.

Het uiterlijk van de M6x Vinyl past helemaal bij de andere apparaten die onderdeel zijn van de M6-productlijn. De afmetingen van de M6x Vinyl zijn 440 x 100 x 385 millimeter en hij weegt 5,5 kilogram

Musical Fidelity M6x Vinyl: prijs en leveringsinformatie

De Musical Fidelity M6x Vinyl zou binnenkort in de winkel moeten liggen. De koper kan kiezen tussen een witte of zwarte versie. De adviesprijs is net geen 1.800 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE