Musical Fidelity’s nieuwste phono-trap heet M6 Vinyl

Het Britse audiobedrijf Musical Fidelity heeft een nieuwe phono-versterker gelanceerd genaamd M6 Vinyl. Het signaalpad van de nieuwe M6 Vinyl is volledige gebalanceerd uitgevoerd. De gebruiker kan drie draaitafels tegelijk aansluiten en iedere aansluiting kan individueel worden geconfigureerd.

Musical Fidelity M6 Vinyl: uitgebreide gebalanceerde phono-versterker

Het in Groot-Brittannië gevestigde Musical Fidelity bouwt versterkers en bronnen. Het bedrijf heeft een nieuwe phono-versterker aankondigd genaamd M6 Vinyl, die in dezelfde productlijn is geplaatst als de onlangs door ons onderzochte M6s DAC. Deze productlijn bevindt zich een beetje in het midden van het portfolio van Musical Fidelity en het is dan ook niet onlogisch dat Musical Fidelity een phono-versterker aan deze productlijn heeft toegevoegd.

De nieuwe M6 Vinyl heeft drie ingangen waar naar keuze mm- of mc-elementen op kunnen worden aangesloten. Iedere ingang is afzonderlijk te configureren. De gebruiker kan kiezen voor een ingangsimpedantie van 10, 25, 50, 100, 400, 800, 1.200 Ohm of 47 kOhm en een ingangscapaciteit van 50, 100, 150, 200, 250, 300, 350 of 400 pF. De M6 Vinyl kan dus aangepast worden aan nagenoeg alle elementen die verkrijgbaar zijn. Eventueel kan nog een versterkingsfactor van 6 dB worden toegepast. De gebruiker heeft een cinch-uitgang en een XLR-uitgang tot zijn beschikking.

De kwaliteit van een phono-versterker staat of valt met de kwaliteit van de voeding. Musical Fidelity heeft ieder kanaal van een eigen ringkerntransformator voorzien met verschillende secundaire windingen, zodat de verschillende trappen in het signaalpad van een eigen voeding worden voorzien.

Voor het overige heeft Musical Fidelity nog geen specificaties bekend gemaakt, afgezien dan van de afmetingen, 440 x 100 x 385 millimeter, en het gewicht van 5,5 kilogram.

Musical Fidelity M6 Vinyl: prijs en leveringsinformatie

De M6 Vinyl is verkrijgbaar in zwarte en zilverkleurige uitvoering voor een prijs van 1.699 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE