NIEUWS

Hoofdtelefoon van Focal en Naim Mu-so nu als Bentley Special Edition

Sinan Kökbugur | 14 september 2020 | Fotografie Fabrikant

Twaalf jaar na hun samenwerking met Bentley Motors hebben het Engelse Naim en het Franse Focal twee geheel nieuwe Bentley Special Edition-producten geïntroduceerd: de Naim Mu-so voor Bentley Special Edition draadloze luidspreker en de Focal voor Bentley Radiance-hoofdtelefoon. Ja, de producten zien er zeer fraai uit. 

Een beetje Bentley in je Focal of Naim

Sommige samenwerkingen zijn erop gericht om audio in een auto plaatsen. Lees bijvoorbeeld ons artikel over Naim en Automobili Pininfarina of ons artikel over Sonus faber en Maserati. Andersom kan ook: een beetje auto in je audio plaatsen. De merken Focal en Naim hebben ieder een product aangekondigd waar autofabrikant Bentley ook enige bemoeienis mee heeft gehad.

De eerste is een verbouwing van de huidige Naim Mu-so, een alles-in-één muzieksysteem waar onze recensent goed over was te spreken. Het tweede product is een gesloten over-ear hoofdtelefoon van Focal. Beide nieuwe toevoegingen aan de Bentley-collectie zijn gemaakt door audio- en ontwerpspecialisten van alle drie de bedrijven, en zoals je zou mogen verwachten, bevatten ze onderscheidende knipoogjes naar luxe Bentley-design.

Naim's eerste generatie Mu-so (en ook de Mu-so Qb) kreeg de Bentley-behandeling terug in 2016, maar de esthetische benadering voor de tweede generatie Mu-so is duidelijk anders. Hier worden de kleuraccenten van de Mu-so beïnvloed door de styling van de Bentley Mulliner Bacalar, die op zijn beurt weer is geïnspireerd door de elektrische conceptauto EXP 100 GT), terwijl het kenmerkende Bentley-roosterontwerp dat de verlichte volumeknop op het bovenpaneel omgeeft. verwijst naar de iconische doorgestikte stoelen van het automerk.

Dit is ook de eerste Mu-so met een houten afwerking, de standaard Mu-so en zijn voorganger die kiezen voor een styling van geborsteld aluminium. Het apparaat is gemaakt van Ayous, een hoogwaardige Afrikaanse soort hardhout, dat wordt aangevuld met een gerookte sokkel en een luidsprekerrooster met koperdraad. “Het koper dat te zien is in de Naim Mu-so for Bentley Special Edition is geïnspireerd op het metalen exterieur van de EXP 100 GT en vertegenwoordigt Bentley's stap naar duurzamere materialen voor de toekomst. Dit thema werd weerspiegeld door het weefsel van het voorste gaas als een hoogtepunt en is te zien in de geanodiseerde, machinaal bewerkte aders aan de achterkant,” aldus Stefan Sielaff, designdirecteur bij Bentley. “De etsing op de 'wijzerplaat' heeft de vorm van een progressieve diamant die elegant uit het midden groeit en is een knipoog naar Bentley's diamant-in-diamant interieurquilten van de nieuwe Continental GT,” voegt hij eraan toe.

Prachtig toch? Wie geen Bentley (auto) kan betalen, kan nu de Naim Mu-so Bentley Edition kopen en tegen al zijn vrienden zeggen “ik bezit een Bentley”.

Ondertussen leunt Focal’s nieuwe gesloten over-ear hoofdtelefoon genaamd Bentley Radiance, ontwikkeld en gemaakt in Frankrijk, zoals alle producten van Focal, ook op het koperen accent en de pracht van het roosterpatroon. De oorschelpen van de Focal Radiance zijn afgewerkt met Pittards 'eminente handschoenleer (want als het goed genoeg is voor jachtracers en Spitfire-piloten, is het goed genoeg voor Focal), en ze worden geleverd met een op maat gemaakte draagtas die is afgewerkt met hetzelfde geweven materiaal als op de speakergrille van de Bentley Mu-so.

Naim Mu-so en Focal Radiance: prijzen en leveringsinformatie

De Naim Mu-so voor Bentley Special Edition en Focal for Bentley Radiance zijn vanaf oktober verkrijgbaar. De prijzen voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE