NIEUWSSonus faber

Ultieme Italiaanse luxe: Maserati met luidsprekers van Sonus faber

Goed nieuws voor autoliefhebbers die ook prijs stellen op goed geluid in hun auto. De Italiaanse autobouwer Maserati en de Italiaanse luidsprekerfabrikant Sonus faber hebben aangekondigd dat de Maserati MC20 supersportwagen voorzien gaat worden van luidsprekers van Sonus faber. Dat is heel goed nieuws, voor wie het kan betalen.

Maserati en Sonus faber: veel vermogen in je auto(radio)

De twee stijlvolle Italiaanse merken komen samen om een betere soundtrack te geven aan het leven onderweg. Luidsprekerfabrikant Sonus faber zal het geluidssysteem leveren voor de aankomende MC20-supercar van Maserati.

Sonus faber x Maserati MC20, zoals het systeem fantasierijk wordt genoemd, heeft eindversterkers met een totaalvermogen van 695 Watt aan boord, verdeeld over in totaal twaalf kanalen. De Italiaanse hifi-installatie voor in de auto bestaat uit vijf tweeters, vijf midrange-drivers en een paar woofers, elk met een eigen klasse D-versterker. Dat is circa 60 Watt per woofer, 60 Watt voor elke middentoner en 45 Watt voor de tweeters en surroundluidsprekers. Alle drivers zijn compromisloos vervaardigd met – voor zover mogelijk – zoveel mogelijk natuurlijke materialen om de efficiëntie te maximaliseren en het gewicht te verminderen.

Sonus faber Brand Ambassador, Paolo Tezzon, verklaart als volgt: “het detailniveau waarmee een Maserati-model wordt vervaardigd, paste perfect bij de aandacht van Sonus faber voor detail en inspireerde ons team om zich te concentreren op wat het merk door de jaren heen heeft gedefinieerd: deskundig vakmanschap.”

De geselecteerde Maserati is uitgerust met een voorgeïnstalleerde Tidal-app met een gratis abonnement van drie maanden. Nou, dat zal ongetwijfeld flink schelen in het totale kostenplaatje.

De nieuwe MC20 zal volgend jaar in de showrooms van de dealers staan, maar vanaf heden kunnen bestellingen worden geplaatst.

MERK

EDITORS' CHOICE