NIEUWSNaim Audio

Naim gaat audio in auto’s van Automobili Pininfarina verzorgen

Het Britse audiobedrijf Naim heeft een naar eigen zeggen spannende nieuwe samenwerking met het Italiaanse Automobili Pininfarina aangekondigd. Het kenmerkende Naim-geluid zal naar het baanbrekende model Battista worden gebracht. De Battista is 's werelds eerste puur elektrische luxe hypercar. “We zien deze nieuwe samenwerking als de kans om een geheel nieuwe geluidservaring te creëren die even revolutionair is als de Battista zelf, aldus Naim. 

Battista: exclusieve auto met audio van Naim

Niet meer dan 150 van de ultra-exclusieve Battista-auto's zullen met de hand worden vervaardigd door Pininfarina in Cambiano bij Turijn in Italië, met leveringen aan klanten wereldwijd begin 2021. Elke Battista zal worden gespecificeerd met een op maat gemaakt Naim-audiosysteem. En wat gaat dat kosten? Wie naar de prijs moet vragen, kan het niet betalen.

Het pure, luxueuze en elegante ontwerp van de Battista verdient volgens Naim de puurste geluidservaring. Het geluidssysteem van Battista, dat in meer dan een jaar door een gezamenlijk team van Naim en Automobili Pininfarina-experts is bedacht en vervaardigd, streeft ernaar het plezier van het rijden met de krachtigste elektrische hypercar ooit gemaakt nog verder te vergroten.

Waaruit bestaat het systeem van Naim in de Battista? Onder andere uit de volgende componenten en eigensschappen

  • Best-in-class geluid individualisering
  • 1.300 Watt sonische kracht
  • 10 luidsprekers en 8 actieve kanalen
  • Dual Voice Coil Subwoofer
  • Ingebouwd DSP-systeem (Digital Signal Processing)
  • Symmetrische luidsprekeropstelling die een auditoriumachtige studio nabootst effect
  • Uitgebreide frequentierespons tot 40 kHz

De versterkers worden ondersteund door Digital Signal Processing (DSP), ontwikkeld om uitzonderlijke audio in de auto te leveren, met een echt meeslepende luisterervaring. De akoestische expertise van collega-merken VerVent Audio en Focal zijn gebruikt om alle luidsprekers verder te optimaliseren voor hun unieke omgeving. Tuning is geoptimaliseerd voor zowel bestuurder als passagier: een symmetrische luidsprekerlay-out creëert een auditoriumachtig studio-effect, met ongelooflijk realisme en sfeer, aldus Naim. Custom luidsprekers en bijbehorende elektronica zijn geïntegreerd in het luxe interieur van de Battista.

Uitgebreide samenwerking tussen de merken heeft de geluidsprestaties verbeterd door een combinatie van ontwerp, engineering en technologisch geavanceerde materialen, waaronder het zeldzame en kostbare beryllium. Dit materiaal staat bekend staat om zijn stijfheid die veel hoger is dan de stijfheid van titanium of aluminium. Beryllium kan de frequentierespons uitbreiden en de perceptie van micro-akoestische details verbeteren.

Naim heeft banden met de auto-industrie sinds het begin van de jaren zeventig en beweert met de nieuwe samenwerking terug te gaan naar zijn wortels. Naim oprichter Julian Vereker was een autocoureur met een diepe passie voor muziek. Hij besloot zijn eigen versterkers en luidsprekers te ontwerpen toen hij ontdekte dat bestaande audiosystemen niet het echte, bewegende geluid weergaven dat hij genoot toen hij muziek live hoorde spelen.

Meer weten? Kijk dan op de website van Naim.

MERK

EDITORS' CHOICE