NIEUWSNagra

Nagra Classic Phono in oktober verkrijgbaar

Rob Nijman | 11 september 2020 | Fotografie Fabrikant | Nagra

Het Zwitserse Nagra heeft een nieuwe phono-versterker in de Classic-lijn van het high-end audiomerk aangekondigd, de Classic Phono. Voor het ontwerp en de configuratie van de jongste buizenversterker van Nagra is rijkelijk geleend van de kennis en ervaring die aan de basis stonden van de HD Preamp en HD DAC X.

Nagra is een merk dat inmiddels al zo'n 70 jaar prachtige en vooral zeer eigenzinnige producten op de markt brengt. Ontwerpen die volledig van eigen ontwikkelde technologie√ęn gebruikmaken en altijd innovatief van opzet zijn. Binnenkort wordt een gloednieuwe top phono-versterker uit de populaire Classic lijn aan deze reeks toegevoegd, met de belofte dat het gaat om een "bijzonder veelzijdig en vooral klankmatig grensverleggend product".

Buizen en maximale flexibiliteit

Eén van de eerste dingen die bij dit nieuwe ontwerp opvallen, is dat Nagra wederom heeft gekozen voor het gebruik van buizen in de signaalverwerking. In dit geval gaat het om een puur klasse-A ontwerp wat gebruikmaakt van één ECC81, één ECC83 en twee E88CC stuurbuizen. Essentieel om het maximale uit deze configuratie te kunnen halen, is het toepassen van een nieuwe generatie eigen ontwerp ingangstransformatoren. Een ontwikkeling die voortkomt uit de opgedane ervaringen met de Nagra HD Preamp en de HD DAC X.

De Classic Phono geeft middels twee afzonderlijke ingangen de mogelijkheid om voor zowel MM als MC elementen te kiezen. Uiteraard heb je controle over het instellen van de versterkingsfactor (tussen 38 en 64 dB) en elektrische elementwaarden, maar daarnaast is een drietal EQ curven (RIAA, Teldec en Decca) toegevoegd. Zo kun je ook de bijzondere platen uit halverwege de vorige eeuw "eindelijk weergeven zoals ze oorspronkelijk zijn bedoeld", aldus Nagra. Ook de op het front aanwezige mono-stereoschakelaar sluit hier volledig op aan en zorgt ervoor dat mono elementen optimaal tot hun recht zullen komen. Buiten de twee eerder genoemde ingangen is deze Classic Phono voorzien van een ongebalanceerde (RCA) en gebalanceerde (XLR) uitgang.

Als laatste belangrijke ontwerpparameter beschikt de Classic Phono over een nieuwe ingebouwde voeding die over een 'ultralaag stoorniveau' beschikt. Vooral voor een ontwerp wat van buizen gebruik maakt is dit van essentieel belang om het volledige klankpotentieel te kunnen benutten.

Nagra Classic Phono: prijs en leveringsinformatie

De prijs van de Nagra Classic Phono is vastgesteld op ‚ā¨ 20.400. De jongste phono-versterker van het merk zal vanaf 1 oktober bij de volgende dealers in de Benelux verkrijgbaar zijn:

Audiofile - ’s-Gravensmoer
Headphone Auditions - Amsterdam
Rhapsody - Hilversum
New Music - Brussel
HiFi Corner - Antwerpen
Audio Concept - Luxemburg


EDITORS' CHOICE