NIEUWSAstell&Kern

Astell & Kern lanceert muziekspeler Kann Alpha

Astell & Kern, maker van draagbare audioapparaten, lanceert vandaag zijn derde Kann-generatie muziekspeler, genaamd Alpha. De nieuwe Kann Alpha kan hi-res audiobestanden afspelen en belooft het hoge uitgangsvermogen waar de Kann-serie bekend om staat, maar in een compact en draagbaar ontwerp. Bovendien heeft de Kann Alpha volgens de fabrikant een langere batterijduur en Bluetooth 5.0. In oktober zou de Kann Alpha op de markt moeten komen. 

Astell & Kern Kann Alpha: hoogwaardige draagbare muziekspeler

Astell & Kern heeft in de Kann Alpha een verscheidenheid aan componenten herschikt, de printplaat geoptimaliseerd en schijnbaar weerstanden en condensatoren verkleind. Het resultaat is een kleiner, zakvriendelijker ontwerp, terwijl het nieuwe apparaat nog steeds in staat is om zelfs de meest hongerige koptelefoon tevreden te stellen, aldus de fabrikant.

Het opnieuw ontworpen stroomcircuit resulteerde er ook in dat de Kann Alpha 14,5 uur batterijduur heeft, in tegenstelling tot de negen uur van Kann Cube. De Kann Alpha produceert echter nog steeds de krachtige 12 Volt RMS-output van de Cube via de gebalanceerde verbinding. Voorts is de Kann Alpha de eerste Astell & Kern-speler met een 4,4 mm gebalanceerde hoofdtelefoonuitgang die volledig ruisvrij is, zegt de fabrikant. Ook wordt ons verteld dat het een uitstekende overspraakmeting van 141 dB bereikt.

Bovendien is de Kann Alpha de eerste Astell & Kern-speler met Bluetooth 5.0. Dit biedt niet alleen een groter bereik en een stabielere draadloze verbinding, maar de luisteraar krijgt ook 24-bits aptX HD- en LDAC-codecondersteuning voor een verbeterde draadloze geluidskwaliteit.

Uiteraard worden hi-res bestanden ondersteund tot 32-bit/384 kHz PCM en DSD256, samen met MQA-weergave voor gedownloade MQA-audiobestanden en via Tidal. Omdat de Kann Alpha op een aangepaste versie van Android 9.0 draait, ondersteunt het Android APK, zodat de gebruiker muziekstreaming-apps op de speler kan installeren met behulp van de Open APP-service. Dit geeft je toegang tot Amazon Music, Apple Music, Audible, BBC Radio, Bandcamp, Deezer, Qobuz, Spotify, SiriusXM, Tidal, TuneIn en meer, natuurlijk wel afhankelijk van de regio waar de gebruiker zich bevindt.

Zoals ook bij de A&futura SE200, worden volumeniveau, bestandstype en bitrate die worden afgespeeld, aangegeven door het kleurgecodeerde LED-lampje rond de volumeknop van de speler. Verder heeft de Kann Alpha een 4,1-inch touchscreen, een aluminium behuizing en 64 GB intern geheugen dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart van maximaal 1 TB.

Astell & Kern Kann Alpha: prijs en leveringsinformatie

De Astell & Kern is verkrijgbaar in de loop van oktober 2020. De prijs voor de Benelux is nog niet bekend gemaakt, maar op een Engelstalige website zagen wij een prijs genoteerd van 1.099 Britse ponden. Een belangstellende in de Benelux moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, eventuele invoerheffingen en het lokale BTW-tarief. Het bedrag in Britse ponden is dan ook niets meer dan een indicatie.


EDITORS' CHOICE