NIEUWSAstell&Kern

Astell & Kern A&futura SE200: draagbare muziekspeler met multi-DAC

Astell & Kern heeft de SE200 onthuld, het tweede model van de premium A&futura productlijn. De Astell & Kern SE200 is uitgerust met 's werelds eerste multi-DAC-ontwerp, dat volgens het merk “een unieke luisterervaring voor muziek” biedt. De behuizing is van aluminium en keramiek.

Astell & Kern A&futura SE200

De nieuwe SE200 van Astell & Kern is 's werelds eerste digitale audiospeler die is uitgerust met DA-conveerter van twee verschillende fabrikanten. De chips van  ESS (type ESS9068AS) en AKM (type AKM4499EQ) zitten in één apparaat. De SE200 is niet ontworpen met één AMP-circuit, maar afzonderlijke AMP-ontwerpen om de verschillende kenmerken van de AKM- en ESS-DAC's die in de speler worden gebruikt, te optimaliseren. De gebruiker kan één van de twee DA-converters selecteren om de geluidskarakteristieken van de track waarnaar wordt geluisterd aan te passen en de geluidsweergave gemakkelijk heen en weer te schakelen tussen de twee DAC's. De luisteraar kan het geluid ook verder aanpassen door te kiezen uit een verscheidenheid aan DAC-filters van de DAC-fabrikant.

Astell & Kern A&futura SE200: aluminium en keramiek

Het ontwerp van de A&futura SE200 heeft een vergelijkbare ontwerpfilosofie als de vorige generatie genaamd SE100, waarbij gedurfde rondingen worden gecombineerd met een trapeziumvorm. Na te hebben geëxperimenteerd met verschillende materialen voor de achterkant van de SE200, creëerden Astell & Kern een nieuwe keramische achterkant, in plaats van het glas van de vorige generatie A&futura SE100. Het keramische materiaal aan de achterkant verbetert niet alleen de prestaties van het draadloze netwerk, maar geeft de speler ook een premium gevoel. A&K zegt: “De aluminium behuizing van de S200 biedt maximale geluidskwaliteit en onderdrukt zo veel mogelijk ruis. Het gebruik van laser ground extension technologie geeft je het best mogelijke geluid, zonder interferentie of vervorming.”

Astell & Kern A&futura SE200: Tidal Masters

De SE200 ondersteunt native 32-bi t/384 kHz en DSD256-weergave en is voorzien van LED-verlichting rond de volumedraaiknop die verschillende kleuren licht weergeeft, waaronder rood, groen, blauw en paars om informatie over het afspelen van muziek weer te geven, waaronder het volumebereik en de bitsnelheid van het spelende muziekstuk en de gekozen DAC die wordt gebruikt voor het afspelen van muziek. Met MQA-ondersteuning en een volledige ingebouwde decoder kan de SE200 MQA-gecodeerde tracks helemaal tot de oorspronkelijke resolutie van het bestand uitvouwen. MQA-weergave wordt ondersteund, zowel via gedownloade MQA-audiobestanden als via de Tidal-app, zodat gebruikers audio met hoge resolutie kunnen streamen via Tidal Masters.

Astell & Kern A&futura SE200: Octa-Core CPU

Met de toevoeging van een Octa-Core CPU start de A&futura SE200 niet alleen sneller op, maar kan hij ook digitale audioweergave verwerken zonder vertraging of compromis in geluid. Andere eigenschappen zijn onder meer een HD-touchscreen van vijf inch, 256 GB intern geheugen met ondersteuning voor microSD-kaarten tot 1 TB, Wi-Fi, DLNA-netwerken, USB digitale audio-uitgang, aptX HD, USB-C voor gegevensoverdracht en ondersteuning voor snel opladen, en de mogelijkheid om de SE200 te gebruiken als USB DAC voor een Mac of Windows-pc.

Astell & Kern A&futura SE200: streamingdiensten

Astell & Kern's nieuwste gebruikersinterface en ondersteuning voor Open App-service is ook inbegrepen in de SE200, die Android APK-ondersteuning toevoegt, waardoor gebruikers extra muziekstreamingservices op hun speler kunnen installeren door simpelweg het bijbehorende APK-bestand te kopiëren en te installeren voor de muziekservice die ze willen toevoegen. Ondersteunde services zijn onder meer Apple Music, Amazon Music, Spotify, Tidal, SoundCloud, Qobuz, SiriusXM, Tune-In, myTuner, Bandcamp en Deezer. Offline inhoud voor ondersteunde apps kan worden opgeslagen in het interne of externe geheugen van de speler.

Astell & Kern A&futura SE200: prijs en leveringsinformatie

We hebben nog geen officiële prijs en leveringsinformatie vernomen, maar naar verluidt zou de SE200 in de loop van de maand juli 2020 op de markt moeten komen. Louter ter indicatie, op een Engelstalige website zagen wij een prijs van 1.800 Britse ponden. Een belangstellende in de Benelux moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, eventuele invoerheffingen en het lokale BTW-tarief.

EDITORS' CHOICE