NIEUWSTechnics

Technics bevestigt extra productie van draaitafel SL-1210GAE

Het Japanse audiomerk Technics heeft onlangs de SL-1210 GAE Limited Edition draaitafel aangekondigd. De 1.000 exemplaren van de SL-1210GAE waren vrijwel meteen uitverkocht en daarom zal Technics er nog een paar maken: 210 exemplaren om precies te zijn. Wie belangstelling heeft moet dus snel zijn want de SL-1210GAE blijft een exclusieve draaitafel.

Technics SL-1210GAE: wereldwijd komen er 210 extra exemplaren beschikbaar

Technics bestaat sinds 1965 en heeft sindsdien allerlei soorten audioapparatuur op de markt gebracht. Om te vieren dat het merk inmiddels 55 jaar bestaat, introduceerde Technics dit jaar de SL-1210GAE Limited Edition draaitafel. Het speciale model is gebaseerd op de veelgeprezen SL-1200G hifi-draaitafel en is volledig uitgevoerd in een zeer aantrekkelijke zwarte kleurstelling. Lees ook ons eerdere artikel over de SL-1210GAE van Technics.

Nadat de SL-1210GAE begin juni werd aangekondigd, was dit limited-edition model vrijwel direct uitverkocht. Technics stond hierdoor voor een interessante uitdaging. Het bedrijf verklaart als volgt: “We zijn meegesleept door het enthousiasme rond de volledig zwarte limited-edition SL-1210GAE draaitafel van Technics. Het is geweldig om te zien dat het merk Technics in 55 jaar tijd niets aan populariteit heeft verloren. De limited edition was wereldwijd vrijwel direct uitverkocht zodra hij werd aangekondigd. Er volgde een niet-aflatende roep van Technics-fans om een grotere oplage, maar we moesten rekening houden met iedereen die al had aangegeven dat ze een van de oorspronkelijke, uiterst gewilde 1.000 stuks wilden kopen,” aldus Frank Balzuweit, business development manager bij Technics Europa.

Technics vervolgt: “het was belangrijk voor ons dat we de juiste balans zouden vinden tussen de belangen van deze twee groepen Technics-fans. Hoe konden we meer draaitafels maken om enigszins tegemoet te komen aan de vraag, maar, nog belangrijker, ook de integriteit van de limited edition bewaren? De oplossing, het met de hand vervaardigen van een serie van 1.210 exemplaren, vormt die perfecte balans, en introduceert tegelijkertijd een heel mooie overeenkomstigheid. Of men nu de gelukkige eigenaar wordt van nummer 998/1210 of van 1210/1210 - men zal ons 55-jarige bestaan kunnen vieren met een heel bijzondere draaitafel. Maar wacht niet te lang, deze handvol extra draaitafels zal ongetwijfeld snel verkopen!”

Technics SL-1210GAE: technische kenmerken

Hieronder een overzicht van de exclusieve specificaties van de Technics SL-1210GAE Limited Edition:

  • Volledig uitgevoerd in zwart. Het tien millimeter dikke aluminium bovenpaneel van de SL-1210GAE is voorzien van een prachtige geanodiseerde zwarte geborstelde afwerking. Ook de bedienings-knoppen en toonarm hebben een zwarte afwerking van hoge kwaliteit, wat de draaitafel een uniforme, premium uitstraling geeft.
  • Speciaal plaatje met serienummer. Met het oog op de hoogst mogelijke kwaliteit wordt de SL-1210GAE in Japan door vakmensen met de hand gemaakt. Het bovenpaneel van elke draaitafel is voorzien van een plaatje waarin een uniek serienummer is gegraveerd om aan te geven dat het gaat om het limited-edition model ter ere van het 55-jarig bestaan.
  • Speciaal afgestemde, unieke pick-upcartridge van Nagaoka. Nagaoka, de zeer hoog aangeschreven fabrikant van draaitafelcartridges die al 80 jaar actief is, produceerde in samenwerking met technici van Technics de JT-1210-cartridge. De MM-cartridge is exclusief ontwikkeld voor deze beperkte productieserie van de Technics SL-1210GAE en is speciaal voor deze draaitafel afgestemd.
  • Kernloze direct aangedreven motor ter voorkoming van cogging. Twee rotoren zorgen ervoor dat vinylplaten een warm en zeer gedetailleerd geluid weergeven.
  • Nauwkeurige motorregeltechnologie, hoge starttorsie en grote snelheidsstabiliteit voor optimale geluidsweergave
  • Draaitafelplaat gemaakt van drie lagen met een rigide bovenplaat van messing, een gegoten aluminium kernplaat en een rubber coating op de achterkant om ongewenste resonantie te voorkomen
  • Hoogwaardige balansaanpassing, in de fabriek in Japan wordt elke draaitafel afgesteld met behulp van zeer nauwkeurige, specialistische apparatuur
  • Uiterst gevoelige toonarm gemaakt van koudgetrokken licht magnesium voor een nauwkeurig dempend effect
  • Aansluitingen van hoge kwaliteit, vergulde messing aansluitingen en aardklemmen voorkomen vermindering van de geluidskwaliteit
  • Uit vier lagen bestaande behuizing voor een combinatie van grote stijfheid die nodig is voor een geweldige vibratiedemping met een superieure solide constructie en luxueuze afwerking


EDITORS' CHOICE