NIEUWSTechnics

Technics presenteert SL-1210GAE 55th Anniversary Limited Edition draaitafel

In de maand waarin normaal gesproken High End München 2020 plaats zou vinden, kiezen diverse merken en importeurs voor een alternatief om hun nieuwe producten aan het publiek te presenteren. Zo ook Technics en moederbedrijf Panasonic, dat ons vanmorgen uitnodigde voor een online persconferentie in het teken van een jubileummodel: de 18-kilo zware Technics SL-1210GAE 55th Anniversary Limited Edition draaitafel. 

Technics SL-1210GAE Limited Edition

De SL-1210GAE Limited Edition is gebaseerd op de internationaal befaamde Grand Class SL-1200G hifi-draaitafel. Voor het eerst werd samengewerkt met Nagaoka, dat bijdroeg met een speciaal afgestemd pick-upsysteem van hoge kwaliteit en onlangs zelf ook een jubileum vierde. Van de volledig zwarte limited edition SL-1210GAE zullen slechts 1000 exemplaren wereldwijd verkrijgbaar zijn. Voor Europa worden 700 stuks beschikbaar gesteld, deze zijn vanaf juni 2020 verkrijgbaar. De verwachte verkoopprijs volgt.

Het 10 mm dikke aluminium bovenpaneel van de SL-1210GAE is voorzien van een geanodiseerde zwart geborstelde afwerking. Ook de bedieningsknoppen en toonarm hebben een zwarte afwerking van hoge kwaliteit, waardoor het geheel een uniforme, premium uitstraling heeft. De SL-1210GAE is volledig door vakmensen geproduceerd in Japan, een aanzienlijk aantal onderdelen is met de hand vervaardigd. Op het bovenpaneel is een speciaal plaatje aangebracht waarin het unieke serienummer is gegraveerd dat aangeeft dat het om een jubileummodel ter ere van het 55-jarig bestaan gaat.

De speciaal ontwikkelde zinken isolator is voorzien van αGEL™, een gelachtig materiaal dat schokken uitzonderlijk goed absorbeert en ook is toegepast bij het veelgeprezen topmodel SL-1000R. De gegoten behuizing van zink met hoge dichtheid moet vibraties uitstekend dempen. De nieuwe isolator isoleert de draaitafel effectief tegen externe vibraties. Muziek wordt daardoor zonder storing weergegeven en elke kleine nuance en ieder detail in het muzieksignaal blijft bewaard.

Nagaoka cartridge

Bij de ontwikkeling van de SL-1210GAE heeft Technics samengewerkt met Nagaoka, een producent met een wereldwijde reputatie op het gebied van topklasse naalden en pick-upsystemen. Nagaoka beschikt over microproductietechnologieën voor lastig te snijden materialen en viert dit jaar haar 80-jarig bestaan. De SL-1210GAE wordt geleverd met een Moving Magnet(MM) JT-1210 cartridge die speciaal werd afgestemd door een team technici van Technics en Nagaoka.

De JT-1210 is uitgerust met een Boron-cantilever en is specifiek afgesteld en ontworpen om superieure prestaties in focus en detail te bieden in vergelijking met andere Moving Magnet-cartridges. De cartridge is alleen verkrijgbaar in combinatie met de SL-1210GAE draaitafel.

Technics SU-R1000

Een tweede introductie waar vanmorgen aandacht voor was, is de SU-R1000 geïntegreerde versterker. Het nieuwe model versterker is niet alleen voorzien van de bekende digitale versterkertechnologieën van Technics, zoals LAPC en de JENO-Engine, maar in het bijzonder ook van de nieuwe Active Distortion Cancelling-technologie (ADCT). Deze technologie elimineert vervorming in de vermogensfase veroorzaakt door de elektromotorische kracht van de speaker en dalingen in de voedingsspanning. Bovendien draagt de nieuwe snelle en stille schakelende voeding (Advanced Speed Silent Power Supply) bij aan een hogere geluidskwaliteit doordat hij de belastingsstabiliteit van deze versterker drastisch verbetert. Voor de voedingsinrichting is gebruikgemaakt van het snelle GaN (galliumnitride) dat een lage weerstand heeft. Door de ultrakorte schakelfrequentie draagt dit bij aan een zeer dynamisch geluidsbeeld met ultieme tijdscorrectie. Wordt vervolgd!


EDITORS' CHOICE