NIEUWSRuark Audio

Ruark Audio R3: compact alles-in-één systeem

Het Britse Ruark Audio heeft de R3 aangekondigd. De nieuwe R3 combineert de technische hoogtepunten van de R2 en de R4 in één compact muzieksysteem. Verder doet het uiterlijk natuurlijk denken aan de grotere en duurdere R5 en R7. Volgens Ruark Audio is de R3 een uitkomst op plaatsen waar de ruimte beperkt is. Vanaf september zou de R3 op de markt moeten komen.

Ruark Audio R3: complete tafelradio met streamingfuncties en bluetooth

Streaming is mogelijk vanaf diensten als Spotify Connect, Amazon, Tidal en Deezer. De R3 van Ruark Audio heeft ook een cd-loopwerk aan boord en ondersteuning van bluetooth (aptX), een SmartRadio-tuner, een USB- C-ingang met afspeel- en oplaadfunctie en een analoge cinch- en een digitale optische ingang. Er is ook een cinch-lijnuitgang en een hoofdtelefoonuitgang aan de achterkant. De R3 heeft ook uitgebreide wekkerfuncties. Dat kan handig zijn in de slaapkamer.

De in eigen beheer ontwikkelde NS + luidsprekerunits met neodymium magneten en lichtmembranen worden aangestuurd door de geïntegreerde 30 Watt klasse AB versterker. Het ontwerp van de behuizing is zorgvuldig ontwikkeld en afgestemd op de akoestische eigenschappen van de luidsprekerdrivers, die een diameter hebben van 75 millimeter. De tonale prestaties worden ondersteund door DSP, die op elk volume een realistisch en gebalanceerd geluid moet garanderen. Aan de onderkant zijn basreflex poorten te zien. Net als de R5 en R7 is de R3 voorzien van de RotoDial controller van Ruark Audio.

De afmetingen van de R3 zijn 167 x 420 x 220 millimeter (H x B x D) en hij weegt 5,3 kilogram.

Ruark Audio R3: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe Ruark R3 zou vanaf september verkrijgbaar moeten zijn in een uitvoering van walnotenfineer of mat grijze verf voor een prijs van net geen 800 euro.


EDITORS' CHOICE