NIEUWSRuark Audio

Ruark Audio kondigt MKIII-versie aan van stereomeubel R7

Het Britse Ruark Audio kondigt versie 3.0 aan van zijn uit 2013 stammende R7-stereomeubel. De inmiddels derde versie van de R7 mag er misschien ouderwets uitzien, maar onder de motorkap ziet nieuwe techniek zoals DLNA, multi-room ondersteuning, DAB+ en bluetooth aptX. De R7 heeft een keur aan analoge en digitale aansluitingen en zal in oktober op de markt komen.

Ruark Audio R7: algemeen

De R7 van het Engelse Ruark Audio is bedoeld om zowel muziekliefhebbers als liefhebbers van design te behagen. Feitelijk is de R7 een alles-in-één apparaat voorzien van luidsprekers, een 160 Watt klasse AB-versterker, cd-speler, FM-tuner, DAB en DAB+, DLNA-ondersteuning, ondersteuning van streamingdiensten, internetradio en alarmfuncties. Het is bijna teveel om op te noemen.

Ruark Audio R7: aansluitingen en functies

Aan aansluitingen geen gebrek. Wat te denken van twee optische digitale ingangen, twee analoge cinch-ingangen, een cinch-ingang voor een draaitafel, hoofdtelefoonaansluiting, LAN-aansluiting en usb-aansluiting? De gebruiker die gaat voor draadloos kan kiezen tussen wifi of bluetooth aptX. De gebruiker zal niet snel tekort komen met de nieuwe R7.

De R7 heeft ingebouwde luidsprekers. Twee units van 140 millimeter nemen weergave van hoge en middentonen voor hun rekening en een subwoofer van 200 millimeter zorgt voor de laagweergave. Volgens Ruark Audio is de R7 geen gimmick maar een hifi-apparaat en dat blijkt onder andere uit het gebruik van kwaliteitscomponenten.

De gebruiker kan met het intuïtieve bedieningsunit genaamd RotoDial-systeem en het OLED-display de R7 bedienen. Er wordt ook een ronde afstandbediening meegeleverd die lijkt op de bedieningsunit die bovenop de R7 is geplaatst. We zouden bijna vergeten om het te melden: de R7 heeft ook een cd-speler aan boord die niet alleen gewone cd’s kan afspelen, maar ook cd’s met daarop mp3-, AAC-, WMA-, of WAV-bestanden.

De koper kan kiezen uit een walnoothouten uitvoering met donkerhouten poten of een lichtgrijze uitvoering met lichthouten poten. Het gebruik van de poten is niet verplicht. Ruark levert ook een set korte voetjes mee voor het geval de gebruiker zijn R7 op een bestaande buffetkast zou willen zetten. Optioneel kan de gebruiker een bijpassende TV-beugel van Ruark kopen zodat de R7 ook als drager van een TV zou kunnen dienen.

Ruark Audio R7: prijs en leverbaarheid

De R7 zal in oktober van dit jaar op de markt komen voor een prijs van 2.300 Britse ponden. De prijs voor de rest van Europa is nog niet bekend.

EDITORS' CHOICE