NIEUWS

We Are Rewind lanceert Cassette Player, een draagbare cassettespeler

Het Franse We Are Rewind heeft de Cassette Player gelanceerd, een draagbare cassettespeler waarmee de gebruiker onderweg cassettebandjes af kan spelen. Feitelijk is dus sprake van een nieuwe walkman. Onmiskenbaar wordt geappelleerd aan nostalgie en heimwee naar de vroegere cassettespelers die ongeveer veertig jaar geleden de uitvoering waren van de eerste vorm van draagbare en persoonlijke audio. De Cassette Player is niet heel duur en zal meer aandacht trekken dan de nieuwste smartphone.

We Are Rewind Cassette Player

Cassettebandjes waren vroeger het enige draagbare medium. Door de komst van hardisk-spelers en later smartphones en muziekspelers met (veel) flash-geheugen verdween het cassettebandje snel naar de achtergrond. Het Japanse Sony heeft circa veertig jaar geleden de eerste draagbare cassettespeler geïntroduceerd die destijds “Walkman” is genoemd. De Walkman was een doorslaand succes en al gauw was de merknaam Walkman synoniem voor draagbare cassettespeler.

Diverse bedrijven hebben de afgelopen jaren getracht om de walkman/draagbare cassettespeler nieuw leven in de blazen. Deze pogingen zijn niet altijd succesvol. Circa drie maanden schreven wij over de Mystik B-1010 van het Franse Recording The Masters. De Mystik had op de markt moeten komen na een succesvolle crowdfunding campagne op Kickstarter, maar het beoogde startkapitaal is niet gehaald en het is dus de vraag of de Mystik B-1010 ooit nog gelanceerd zal gaan worden.

De circa een jaar geleden aangekondigde Ninm It's OK had kennelijk meer aantrekkingskracht. Deze draagbare cassettespeler is inmiddels te koop omdat het beoogde startkapitaal wel is gehaald.

Intussen is een andere Franse firma aan de slag gegaan. We Are Rewind heeft de Cassette Player aangekondigd die in samenwerking met AV Industry zal worden gelanceerd. De We Are Rewind-machine zal straks verkrijgbaar zijn in drie kleuren: oranje (SERGE), blauw (KURT) en grijs (KEITH).

Romain Boudruche, oprichter en CEO van We Are Rewind, verklaart: “het idee kwam bij ons op na een jaar in een golf van nostalgie uit de jaren 80, eerst begonnen met de film 'Guardians of the Galaxy' en zelfs de show 'Stranger Things' en dus besloten we om cassettespelers opnieuw te maken. We hebben om ons heen gekeken om iemand te vinden die mee zou gaan op dit avontuur. En we vonden een Frans bedrijf (AV Industry, het moederbedrijf van Elipson-luidsprekers) net buiten Parijs, gespecialiseerd in het maken van hoogwaardig audiomateriaal. Na enkele maanden van pogingen en reflectie kwamen we uiteindelijk overeen om een ontwerp te maken dat tegelijk schoon, helder en stijlvol is. Het soort designobject dat we graag zouden laten zien. Wat de materialen betreft, we wilden dat het koel aanvoelde, met een onberispelijke afwerking, dus we vermeden plastic. We hebben toen gekozen voor een aluminium behuizing, en het resultaat mag er wezen.”

We Are Rewind Cassette Player: kenmerken

De Cassette Player beschikt over een oplaadbare lithiumbatterij die voor circa tien uur luisterplezier zou moeten zorgen. Een lithiumbatterij is praktischer en goedkoper dan de wegwerpbatterijen die vroeger in Walkmans zaten. Het apparaat heeft geïntegreerde bluetooth-connectiviteit en een 3,5 mm-jackplug connector. De nieuwe Cassette Player heeft ook een opnamefunctie zodat de gebruiker mixtapes kan maken. De afmetingen zijn 13,7 x 8,6 x 3,2 centimeter en de Cassette Player weegt 305 gram. Een hoofdtelefoon is overigens niet inbegrepen.

We Are Rewind Cassette Player: prijs en leveringsinformatie

Het is niet duidelijk vanaf wanneer de levering van de Cassette Player gaat beginnen. Wie nu een bestelling doet betaalt 89 euro. Straks zal de prijs stijgen naar 129 euro. Dit zijn overigens prijzen zonder verzendkosten. Meer weten? Kijk dan op de website van We Are Rewind.


EDITORS' CHOICE