NIEUWSSony

Sony lanceert draadloze luidsprekers voor actief buitengebruik

Het Japanse Sony heeft een drietal nieuwe draadloze luidsprekers, genaamd SRS-XB23, SRS XB33 en SRS-XB43, voor buitengebruik aangekondigd. Ondanks het relatief kleine formaat zouden de nieuwe luidsprekers een goede basweergave moeten hebben. Voorts zijn de nieuwe luidsprekers water-, stof- en schokbestendig. In de loop van augustus zouden ze op de markt moeten komen. 

Sony SRS-XB23, SRS-XB33 en SRS-XB43: draadloze luidsprekers die tegen een stootje kunnen

Na de succesvolle Extra Bass line-up van vorig jaar introduceert Sony nu de SRS-XB23 SRS-XB33 en SRS-XB43. Deze modellen hebben een lange batterijlevensduur, kunnen tegen een stootje, bieden leuke DJ-functies en produceren een krachtig geluid, aldus de aanhef van het persbericht van Sony.

Naast de Extra Bass sound voor het versterken van lage tonen is een speciale X-Balanced Speaker Unit geïntegreerd. Dit biedt een mooier en krachtiger geluid voor een bijzondere luisterervaring. En dankzij de hoogwaardige geluidskwaliteit en het moderne design voor stevigheid en gebruikscomfort kunnen deze speakers altijd en overal mee naartoe.

Sony SRS-XB23, SRS-XB33 en SRS-XB43: audiotechnologie

De SRS-XB23, SRS-XB33 en SRS-XB43 zijn uitgerust met innovatieve audiotechnologie van Sony. Deze speakers zijn tevens ideaal voor liefhebbers van elektronische dansmuziek. De Extra Bass sound van Sony creëert diepe bastonen waardoor ieder feestje tot leven komt.

De nieuwe X-Balanced Speaker Unit van Sony biedt een hoge geluidskwaliteit en krachtige geluidsdruk voor een nog rijkere, diepere en aangenamere luisterervaring. Het ontwerp van de speakers maximaliseert de ruimte van het diafragma. Dit verhoogt de geluidsdruk, met een extra pittige bas als resultaat. Dit vermindert de driverexcursie, maar niet de geluidsdruk, waardoor er minder geluidsvervorming is. Zo ligt het geluidsdrukniveau op de XB33 ongeveer 30% hoger en de vervorming zo’n 25% lager dan bij de voorganger van dit model (dat was model SRS-XB32). In tegenstelling tot het cirkelvormige diafragma van conventionele luidsprekers is dat van de X-Balanced Speaker Unit in de XB43 bijna rechthoekig. Het tweeweg speakersysteem combineert een woofer voor lage tot middenfrequenties met een speciale tweeter voor hogere frequenties.

De X-Balanced Speaker Unit in de XB23 en XB33 kenmerkt zich door een nieuw, niet-cirkelvormig diafragma en een niet-gecentreerd design. Dit nieuwe design maximaliseert het diafragma van de speaker, hetgeen het niveau van geluidsdruk verhoogt, ondanks het compacte formaat. De conus en stofkap van stevige, maar lichte MRC-vezel dragen bij aan de geluidskwaliteit. Ook de lay-out van de zijdelingse passieve radiatoren werd geoptimaliseerd in de drie modellen om een helder basgeluid te creëren.

Sony SRS-XB23, SRS-XB33 en SRS-XB43: Live Sound-modus

De Live Sound-modus geeft ieder feest een driedimensionale geluidservaring, alsof men op een live concert zou zijn. Bij deze innovatie op audiogebied ontstaat een natuurgetrouwe muziekbelevenis. Feestgangers krijgen het gevoel live aanwezig te zijn bij het concert of festival. Bij het inschakelen van deze Live Sound modus wordt het geluid verticaal en horizontaal afgespeeld in de ruimte. (Let op: enkel op de XB33 en XB43).

Sony SRS-XB23, SRS-XB33 en SRS-XB43: flitsende party lights

De populaire discoverlichting is wederom geïntegreerd in de nieuwe modellen. Een mix van verschillende lichtjes die op de maat aan- en uitflitsen voor een ultiem feestje thuis of buiten. De speakers zijn uitgerust met clubverlichting via leds in wit en alle kleuren van de regenboog. Uiteraard is de verlichting ook uit te schakelen indien gewenst. (Let op: enkel op de XB33 en XB43).

Sony SRS-XB23, SRS-XB33 en SRS-XB43: Sony Music Center

Deze partyspeakers kunnen worden aangestuurd via de vernieuwde Sony Music Center App. Deze applicatie is gratis te downloaden via de Google Play en de App Store van Apple. Via deze applicatie zijn onder meer Spotify, Chromecast en SoundCloud toegankelijk. De app is gebruiksvriendelijk en biedt de mogelijkheid om meerdere speakers met elkaar te verbinden. De Fiestable App is als plug-in te downloaden binnen de Sony Music Center en biedt diverse DJ-functies en interactieve gaming opties. Verbinden van de speakers gaat eenvoudig met een smartphone via Bluetooth of one-touch NFC-connectie. (Let op: enkel op de XB33 en XB43).

Sony SRS-XB23, SRS-XB33 en SRS-XB43: Fiestable App en Party-Connect

Wat deze luidsprekersystemen nog leuker maakt is de aanpasbare verlichtingsfuncties en geluidseffecten. Door de Fiestable plug-in te gebruiken kunnen effecten zoals de verlichting en samples rechtstreeks vanaf de smartphone geselecteerd worden. (Let op: enkel op de XB33 en XB43).

Met de Party Connect-functie is het mogelijk om tot wel 100 speakers draadloos met elkaar te verbinden. Zo kan een kamer gevuld worden voor een meeslepende Extra Bass geluidservaring.

Sony SRS-XB23, SRS-XB33 en SRS-XB43: water-, stof- en roestbestendig

De nieuwe modellen hebben een IP67-rating en zijn dus eenvoudig mee te nemen naar het strand, het bos, de woestijn of elders. De speaker blijft spelen, hoe stoffig de omgeving ook is. Doordat de speakers bestand zijn tegen zout water is een feestje overal verzekerd, zelfs in de zee. We weten niet of de luidsprekers ook langdurig onder water geduwd kunnen worden (waarom zou je dat eigenlijk willen doen?) maar gebruik langs de kustlijn is dus mogelijk.

De speakers zijn uitgebreide schokproeven ondergaan. Dankzij hun ultramodern, duurzaam, schokbestendig design zijn ze bestand tegen stoten en schokken.

Sony SRS-XB23, SRS-XB33 en SRS-XB43: een nieuwe vormgeving

De nieuwe speakers zijn beschikbaar in een gevarieerd kleurenpalet met een fris design, dat perfect past in elke ruimte. De XB23 is compact, licht en gemakkelijk mee te nemen. Hij past perfect in de zakjes van een rugzak of de bekerhouder van een kampeerstoel. Hij is bovendien voorzien van een handige riem om hem aan een tent of boom te hangen.

Sony SRS-XB23, SRS-XB33 en SRS-XB43: batterijduur en connectiviteit

De Sony Extra Bass-serie gaat nog langer mee. De batterij gaat tot 24 uur mee. De accu kan tevens gebruikt worden voor het opladen van een smartphone via de ingebouwde USB-aansluiting. De speakers zijn eenvoudig op te laden dankzij de USB-Type-C aansluiting.

Sony SRS-XB23, SRS-XB33 en SRS-XB43: prijzen en leveringsinformatie

De SRS-XB23 is vanaf augustus 2020 verkrijgbaar in de Benelux, in het zwart, blauw, rood, taupe en groen, voor 120 euro.

De SRS-XB33 is vanaf augustus 2020 verkrijgbaar in de Benelux, in het zwart, blauw, rood en taupe, voor 150 euro.

De SRS-XB43 is vanaf augustus 2020 verkrijgbaar in de Benelux, in het zwart en blauw, voor 230 euro.

EDITORS' CHOICE