NIEUWSJadis

Jadis lanceert DA-converters JS1 MkV en JS2 MkIV

Het Franse audiobedrijf Jadis heeft de beschikbaarheid aangekondigd van zijn DA-converters JS1 MkV en JS2 MkIV. Beide apparaten hebben buizen aan boord en zijn voorzien van zowel cinch- als XLR-uitgangen. De JS1 MkV heeft een aparte kast voor de voeding.

Jadis JS2 MkIV: DA-converter

De nieuwe apparaten van het in Frankrijk gevestigde Jadis hadden onthuld moeten worden op de High End audiobeurs in München, maar deze beurs is vanwege  de huidige coronapandemie afgelast. De onthulling is dus wat minder spectaculair maar niet minder interessant.

De Jadis JS2 MkIV heeft volgens opgave van de fabrikant nieuwe digitale circuits naast geavanceerd digitaal energiebeheer. Bovendien is de JS2 MkIV uitgerust met dubbele AKM 4197-chips, één per kanaal, waardoor de USB type-B-ingang signaal tot een resolutie van 24 bit/384 kHz aankan. De overige digitale ingangen zijn SPDIF, AES / EBU XLR en TOSLINK, die allemaal muzieksignaal tot een resolutie van 24 bit/192 kHz kunnen verwerken.

Jadis is een fabrikant van buizenapparatuur. In de JS2 MkIV gaat de muziek na conversie door een kwartet van ECC82-buizen voor de beloofde analoge warmte. De gebruiker heeft de beschikking over een cinch-uitgang en een XLR-uitgang.

Jadis JS1 MkV: DA-converter met losse voeding

De nieuwe Jadis JS1 MkV legt de lat nog iets hoger. Aan boord bevinden zich een paar AKM 4497 DAC-chips in dual mono-configuratie. Voorts is de voeding van de JS1 MkV ondergebracht in een aparte kast.

De JS1 MkV heeft een nieuw digitaal bord, waardoor het apparaat hogere resolutie formaten kan accepteren en daarom volgens de fabrikant klaar is voor toekomstige ontwikkelingen. Hij heeft ook drie 24 bit/192 kHz ingangen, SPDIF (cinch en toslink) en AES/EBU, en één 24-bit/384 kHz USB DSD-compatibele ingang. Natuurlijk heeft ook de JS1 MkV gebalanceerde en ongebalanceerde uitgangen. Een buizenconfiguratie van 2 x 6922, 2 x 12AU7, 1 x EF86 en 1 x EL86 verzorgt het analoge geluid.

De Jadis JS1 MkV beschikt over een buisgestuurde hoogspanningsvoeding, die is ondergebracht een niet-magnetisch roestvrijstalen chassis. De elektronische componenten zijn naar eigen zeggen zorgvuldig geselecteerd op klank en betrouwbaarheid. Uiteraard wordt de JS1 MkV met de hand gebouwd in de Jadis-fabriek in Villedubert, Frankrijk.

Jadis JS1 MkV en JS2 MkIV: prijzen en leveringsinformatie

We weten nog niet wanneer de nieuwe DA-converters van Jadis in de Benelux kunnen worden geleverd. Ook zijn wij nog in afwachting van prijsinformatie.

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »