Bang & Olufsen brengt de nieuwe Beosound A1 uit

Het Deense Bang & Olufsen heeft onlangs de Beosound A1 2e generatie uitgebracht, een draagbare bluetooth-luidspreker. De Beosound A1 werd in een nieuw jasje gestoken met een hele reeks verbeteringen op het gebied van prestatie en ontwerp. De Beosound A1 2e generatie heeft een verfijnd, slanker ontwerp dat volledig water- en stofdicht is, een aanzienlijk verbeterde levensduur van de batterij met tot 18 uur speelduur op het meest gebruikte volume, een herziene gebruikersinterface en - een primeur voor een speaker met alleen Bluetooth - een ingebouwde Alexa-spraakassistent. Krachtiger en gemakkelijker in gebruik, het beste nog beter gemaakt, aldus Bang & Olufsen.

Bang & Olufsen A1 2nd Gen: verfijnd en slanker ontwerp

De Beosound A1 van het in Denemarken gevestigde Bang & Olufsen behoudt zijn elegante vorm en unieke contouren, die tot leven gebracht werden in samenwerking met gerenommeerd Deens industrieel ontwerper Cecilie Manz. De tweede generatie is zeven procent lichter dan de eerste versie en heeft een nieuwe kijk op het gaatjespatroon met een iets lichtere behuizing en een kegelvormige voet waardoor de luidspreker een gewichtloze zwevende indruk geeft hoewel hij maar 0,85 mm lager is. De leren band – een elegant en essentieel kenmerk waardoor de luidspreker gemakkelijk mee te nemen is – heeft nu een nieuw label zodat de Beosound A1 één van de meest veelzijdige producten blijft wat het ophangen betreft.

De knoppen kregen een nieuw ontwerp en een nieuwe plaatsing. Ze zijn nu centraler gepositioneerd, dichter bij de band, en hebben ook grotere en duidelijkere symbolen. De led-indicator werd ook verplaatst naar de bovenkant van de luidspreker zodat hij gemakkelijker van alle kanten is te zien.

Aan de binnenkant van de Beosound A1 bevinden zich twee drivers die een nieuw ontwerp kregen voor een betere 360 graden klank. De middentoner/woofer heeft een conus van aluminium met een diameter van 3,5 inch voorzien van een neodymium magneet. de hoge tonen komen voor rekening van  een soft dome tweeter met een diameter van 3/4 inch. De aan boord geplaatste klasse D versterkers met een vermogen van  30 Watt maken gebruik van geavanceerde DSP-filtering. De luidspreker komt nu met een adaptieve codec aptX, die voor de ultieme draadloze luisterervaring zorgt.

Bang & Olufsen A1 2nd Gen: de eerste spraakassistent ter wereld met alleen bluetooth

De nieuwe Beosound A1 2e generatie is de allereerste Bluetooth-luidspreker met een volledig geïntegreerde spraakassistent Alexa. Hierdoor is het gemakkelijker om toegang te krijgen tot muziek, in contact te komen met dierbaren, een nieuw recept uit te proberen of een spelletje te spelen met familieleden. Door het gebruik van Far Field-technologie, kan Alexa worden geactiveerd van een afstand van vijf meter, afhankelijk van de kamerindeling, en blijft tot drie uur na uitschakeling reageren. Net zoals alle goede assistenten is de Beosound A1 betrouwbaar: de laatste nieuwe Bluetooth codec 5.1. biedt volgens de fabrikant het beste op het gebied van connectiviteit en nauwkeurigheid.

Bang & Olufsen A1 2nd Gen: batterij van de nieuwe generatie

De nieuwe Beosound A1 biedt een aanzienlijke verbetering van de levensduur van de batterij. De Beosound A1 heeft nu tot 18 uur speeltijd bij een gemiddeld luistervolume (70 dB, dat was vier uutr bij de eerste editie) en tot 48 uur bij een lager volume (55 dB, dat was 24 uur bij de eerste editie). Bovendien waarschuwt een nieuw led-waarschuwingssysteem wanneer de batterij bijna leeg is en kan de luidspreker gemakkelijk met de app van Bang & Olufsen verbonden worden om de status van de batterij te bekijken.

Bang & Olufsen A1 2nd Gen: volledig waterdicht tot op 1m diepte

De Beosound A1 2e generatie heeft nu IP67-certificering zodat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken in situaties waarin de luidspreker in contact komt met water en stof. De IP67-certificering betekent dat de luidspreker beschermd is tegen water tot op een diepte van maximaal een meter gedurende 30 minuten, evenals tegen zand en vuil zodat gebruikers naar muziek kunnen luisteren buiten bij het zwembad of op het strand.

Bang & Olufsen A1 2nd Gen: een uitstekende gesprekskwaliteit dankzij drie microfoons

De tweede generatie bevat drie ingebouwde microfoons en heeft daardoor een merkbaar helderder belgeluid wanneer de Beosound A1 als een speakerphone gebruikt wordt. Hierdoor kunnen gebruikers gemakkelijk contact hebben met vrienden en familie. Met Microsoft Swift Pair of Google Fast Pair kan het systeem snel opgezet worden wanneer gebruikers de luidspreker willen gebruiken voor zakelijke conference calls.

Bang & Olufsen A1 2nd Gen: prijs en leveringsinformatie

De Beosound A1 2nd Gen heeft een adviesverkoopprijs van 250 euro.

EDITORS' CHOICE