Talk Electronics kondigt toonarmen A500 en A600 aan

Het Britse Talk Electronics heeft twee nieuwe draaitafelarmen gelanceerd genaamd A500 en de A600. Beide nieuwe toonarmen hebben een gehard roestvrijstalen draaipunt en zijn standaard geschikt voor montage op een draaitafel van Rega. Op verzoek kunnen de armen ook geschikt gemaakt worden voor montage op een SME-draaitafel. Of ze kunnen worden ingezet als vervanging van een toonarm van Jelco.

Talk Electronics A500 en A600

Beide armen van het in Groot-Brittanni√ę gevestigde Talk Electronics zijn voorzien van een armkop van acryl en een gehard roestvrijstalen draaipunt. De A500 heeft een 12 mm aluminium licht taps toelopende armbuis. De signaalkabel verschilt ook tussen de modellen. De A500 is bedraad met een gewrichtsloze 0,15 mm koperen enkelkleurig gelakte koperdraad en de A600 maakt gebruik van gewrichtloze koperen Litz¬† bedrading. De A600 heeft een stijve 12 mm gepultrudeerde koolstofvezel armbuis

De output voor beide is via een 5-pins 270-graden connector die de gebruiker de keuze van een kabel biedt. Talk biedt een concurrerende high-performance optie met rechte of haakse connectoren.

Beide armen worden standaard geleverd met een Rega-compatibele armvoet voor eenvoudige montage op een draaitafel van Rega. Beide toonarmen zijn op speciale bestelling verkrijgbaar in versies van 9, 10 en 12 inch met bevestigingen voor SME of Jelco. Aangezien het Japanse Jelco onlangs de productie heeft gestopt, zijn de armen van Talk mogelijk een goed alternatief.

Talk Electronics A500 en A600: prijzen en leveringsinformatie

We weten nog niet vanaf wanneer de armen in de Benelux kunnen worden geleverd. Ook hebben wij nog geen offici√ęle prijsinformatie vernomen.EDITORS' CHOICE