NIEUWSSumiko

Sumiko lanceert mc-element Songbird met lage output

Sumiko Phono Cartridges heeft een variant met een lage output van zijn Songbird mc-element uitgebracht. De Sumiko Songbird Low Output  maakt deel uit van de Reference-productlijn van het merk, die overigens in Japan wordt vervaardigd. We weten nog niet hoeveel het nieuwe element in de Benelux zal gaan kosten.

Sumiko Songbird Low Output: mc-element

Het ontwerpteam van Sumiko heeft zich laten inspireren door de Starling, het topmodel van het bedrijf. Het nieuwe element heeft een verminderd aantal zeer zuivere koperen spoelen, waardoor de ingenieurs de bewegende massa van de cartridge verder konden verminderen. Dit betekent dat de stylus nog fijnere details op het oppervlak van de plaat kan traceren, aldus Sumiko.

De Songbird Low Output heeft een elliptische / .3 x .7 micron stylus gemonteerd op het 8,5 gram wegende element en heeft een opgegeven uitgangsspanning van 0,5 mVolt, met een kanaalscheiding van 30 dB (1 kHz) en <0,5 dB ( 1 kHz) kanaalbalans.

De trillingsarme constructie en het open generatorontwerp van de Songbird vereisen een naalddruk van twee gram en helpen een element te creëren dat een frequentierespons van 12 Hz – 40 kHz heeft volgen de makers ongeëvenaarde prestaties voor zijn prijs.

Mocht de gebruiker overigens geen ingangstrap hebben voor een lage output mc-element, dan biedt Sumiko ook een High Output model van de Songbird aan. Dit zou alle details en impact van de lage output versie moeten brengen, maar is dankzij zijn elektrische eigenschappen compatibel met elke hoogwaardige phono-versterker voor mm-elemenenten.

Sumiko Songbird Low Output: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet vanaf wanneer de nieuwe lage output variant van de Sumiko Songbird in de Benelux geleverd kan worden. Ook hebben wij nog geen officiële prijsinformatie ontvangen.


EDITORS' CHOICE