NIEUWSSumiko

Sumiko toont zestal nieuwe draaitafelelementen, te zien op HEM

Het Amerikaanse Sumiko bouwt uitsluitend draaitafelelementen en doet dat nu ongeveer dertig jaar. Sumiko heeft een zestal nieuwe elementen gebouwd en dit zestal zal zijn debuut in de tweede week van mei 2018 beleven op de High End Show in München. De Oyster-productlijn word aangevuld met een viertal mm-elementen. De Reference-productlijn wordt verrijkt met een tweetal mc-elementen. 

Sumiko Oyster-productlijn aangevuld met Rainier, Olympia, Moonstone en Amethyst

Volgens het in de Amerikaanse stad Berkeley in de staat Californië gevestigde Sumiko zijn de vier nieuwe mm-elementen de meest ambitieuze die het bedrijf ooit heeft gemaakt. De nieuwe modellen genaamd Rainier, Olympia en Moonstone hebben dezelfde behuizing, zodat de stylus eventueel later omgewisseld zou kunnen worden. De drempel om over te stappen naar een duurder element is op deze wijze lager gemaakt.

De Amethyst is het nieuwe vlaggenschip mm-element en staat op zichzelf. De onderdelen van de Amethyst zijn niet uitwisselbaar met andere elementen, zodat de prestaties van de Nude Line Contact stylus maximaal tot hun recht komen. Volgens Sumiko is de Amethyst beter dan veel mc-elementen.

Sumiko Reference-productlijn aangevuld met Songbird en Starling

De Songbird, één van de twee nieuwe mc-elementen, heeft volgens Sumiko superieure aftasteigenschappen. Tegelijkertijd is de nieuwe Songbird flexibel en kan hij met een grote verscheidenheid aan draaitafels en toonarmen worden gecombineerd. De Songbird heeft een hoog uitgangsniveau en om die reden een voor een mc-element lage ruisvloer. Bijkomende voordeel is dat het uitgangsniveau zodanig is dat de Songbird ook met een mm-ingang kan worden verbonden.

De nieuwe Starling heeft een MicroRidge Stylus die op een cantilever van borium is geplaatst. Het element is licht maar heeft ook een laag uitgangsniveau. Volgens Sumiko is de weergave dynamisch met een verfijnd en coherent geluidsbeeld. Dat roepen natuurlijk wel meer fabrikanten, maar Sumiko voegt er aan toe dat moderne techniek is gebruikt. De behuizing is gemaakt van CNC gefreesd aluminium en ongewenste resonanties zouden geen kans moeten krijgen.

Sumiko Rainier, Olympia, Moonstone, Amethyst, Songbird en Starling: prijzen en leveringsinformatie

Naar verwachting zullen de nieuwe elementen in mei 2018 na de presentatie op de High End Show in München hun weg naar de winkel vinden. Omdat wij nog geen Nederlandse prijsinformatie hebben, geven wij hieronder de prijzen voor de VS. Een belangstellende moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, eventuele importheffingen en het lokale BTW-tarief.

  • Rainier:         149 dollar
  • Olympia:       199 dollar
  • Moonstone:   299 dollar
  • Amethyst:     599 dollar
  • Songbird:      899 dollar
  • Starling:     1.899 dollar

 

 

 

 

 

 

 


EDITORS' CHOICE