NIEUWSDual

Dual CS 458 EV: volautomaat met of zonder ingebouwde phono-trap

Het Duitse draaitafelmerk Dual heeft onlangs de CS 458 uitgebracht, een volautomatische speelklare draaitafel die wordt geleverd inclusief toonarm, mm-element en stofkap. De CS 458 kan nu ook geleverd worden met een ingebouwde phono-versterker. De koper kan kiezen uit een matzwarte of een houtmotief uitvoering.

Dual CS 458 EV: 1. plaat opleggen, 2. press play

De recent gepresenteerde Dual CS 458 werd gekenmerkt door tal van gedetailleerde optimalisaties, nieuwe materialen en duidelijke innovaties op het gebied van toonarmconstructie. Nu is hij ook verkrijgbaar met een ingebouwde phono-versterker. Deze variant heet Dual CS 458 EV.

De CS 458 EV is een echte volautomatische machine in de beste traditie, aldus de fabrikant. De toonarm wordt geleverd met speciale interne bekabeling, die niet alleen een goede geluidservaring garandeert, maar ook bedoeld is om de toonarm soepel te laten blijven werken. De torsiebestendige toonarmkop is gemaakt van koolstofvezel is geschikt voor alle elementen met een bevestiging van een halve inch.

De massieve console van MDF is naar keuze matzwart of heeft een houtmotief uiterlijk. In combinatie met een zwevend subchassis (toonarm, draaitafel en automaat zijn zwevend) worden trillingen en contactgeluid effectief geabsorbeed. De Dual CS 458 EV is riemaangedreven. Een gelijkstroommotor met elektronische snelheidsregeling is verantwoordelijk voor de aandrijving. De Dual CS 458 EV wordt geleverd met een voorgemonteerd en afgesteld mm-element van Audio Technica type AT-91E.

De Dual CS 458 EV kan 33 of 45 rondjes per minuut draaien. Het frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 22 kHz. De S/R-verhouding heeft volgens opgave van de fabrikant een waarde van 72 dB.

Dual CS 458 EV: prijs en leveringsinformatie

De Dual CS 458 EV wisselt volgens diverse Duitstalige websites voor een bedrag van 589 euro van eigenaar. Let wel, doorgaans zijn prijzen in Duitsland en de Benelux aan elkaar gelijk, maar soms is er toch een prijsverschil tussen deze gebieden. De officiële prijs voor de Benelux hebben wij nog niet vernomen.

EDITORS' CHOICE