NIEUWSAyon Audio

Ayon Audio introduceert twee nieuwe producten

De Oostenrijkse audiofabrikant Ayon Audio heeft een tweetal nieuwe producten aangekondigd. De Ayon Triton III Gen4 is een geïntegreerde buizenversterker die werkt in klasse A. Als tweede heeft het bedrijf de S-10 II aangekondigd, een netwerkspeler/streamer voorzien van een klasse A uitgangstrap. De beschikbare informatie is spaarzaam en ook hebben wij nog geen prijzen en leveringsinformatie vernomen, maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Ayon Audio Triton III Gen4: geïntegreerde klasse A buizenversterker

De Triton III van het in Oostenrijk gevestigde Ayon Audio is herzien en binnenkort komt de vierde generatie op de markt. De Triton III Gen4 werkt in pure klasse A en kan volgens de makers 120 Watt per kanaal leveren in pentode modus (dat is 70 Watt per kanaal in triode modus). De uitgangstrappen zijn voorzien van buizen van het type KT-150, in totaal acht stuks.

De fabrikant benadrukt dat de Triton III Gen4 uitsluitend werkt in klasse A in pentode of triode modus, dus niet in ultralineaire modus en ook niet in klasse AB. Volgens Ayon Audio treedt er daarom hoegenaamd geen verlies op, ongeacht het volumeniveau. De Triton III Gen4 beschikt verder over een intelligent auto-bias en buisbeschermingssysteem. De versterker geeft zelf aan wanneer een buis buiten de specificaties valt en zou moeten worden vervangen.

De Triton III Gen4 is ook leverbaar als eindversterker.

Ayon Audio S-10 II: moderne netwerkspeler/streamer tevens DA-converter

Na drie jaar jaren heeft Ayon Audio de S-10 voor een groot deel technisch herontworpen door het modulaire conceptontwerp te verfijnen en uit te breiden. Op basis van dit modulaire platform kan de nieuwe S-10 II individueel worden geconfigureerd in verschillende versies, afhankelijk van de wensen van de koper.

De S-10 II is een netwerkspeler/streamer tevens DA-converter en ook een analoge voorversterker met een viervoudig analoog volumeregelingssysteem. De S-10 II heeft een nieuwe dual mono DA-converter aan boord die alle moderne codecs en bitrate ondersteunt. Het apparaat converteert alle PCM-signalen naar DSD. Eventueel kan een harde schijf worden ingebouwd en kan de S-10 II als server functioneren. Voorts claimt Ayon dat een volledig nieuw streamerplatform is geïmplementeerd dat kan worden uitgerust met een tweede zelfvoorzienende streamer module voor de serveroptie.

Ayon Audio stelt dat de best mogelijke reproductie de hoogste prioriteit heeft. Deze op buizen gebaseerde netwerkspeler biedt de uitstekende prestaties die de luisteraar mag verwachten en zet een nieuwe standaard voor geluidsprestaties in zijn prijsklasse, aldus Ayon Audio.

Overigens kunnen bestaande S-10-apparaten kunnen worden geüpgraded naar de nieuwe S-10 MkII-versie.

We weten nog niet wanneer de nieuwe Triton III Gen4 en S-10 II in de winkel zullen liggen. Ook zijn wij nog in afwachting van prijsinformatie voor de Benelux.

MERK

EDITORS' CHOICE