MERK
Over Ayon Audio

Ayon Audio, gevestigd in Oostenrijk, begon vier decennia geleden als VAIC en veranderde toen van koers naar Ayon Audio met Gerhard Hirt aan het roer. Ayon Audio blijft bezig met buizenontwerpen, versterkers, voorversterkers, hoofdtelefoonversterkers, cd-spelers, DACs, en streamers met de wereldwijd erkende Ayon soundstage. Deze opmerkelijke sound, dat Ayon ‘voicing’ noemt, is het DNA dat in alle producten van Ayon aanwezig is. 

Zoals het Absolute Sound Magazine schreef: "Zijn oog voor circuitontwerp, ergonomie en voicing van de Ayon-uitrusting is Ivy League-niveau, net als zijn zakelijk inzicht. Elke Hirt-creatie heeft een unieke sound en stijl. Als Steve Jobs een audio-ontwerper was geweest, denk ik dat hij Gerhard Hirt zou zijn geweest”, aldus J. Valin.

In de review van de Ayon Vulcan monoversterkers van The Absolute Sound concludeerde de reviewer:"als je waarde hecht aan enorme panoramische soundstages met fluweelzachte zwarte achtergronden met oogverblindende" detail, Ayon is voor jou. Een zeldzaam alles-in-één ontwerp dat de drive van solid state combineert met de magie van een SET. De meest holografische versterker ooit gemaakt.

Ayon ontving talloze onderscheidingen wereldwijd van gerenommeerde high-end printmagazines en online recensenten, met de "Best Sound" en "Cost No Object"-awards, al meer dan tien jaar op rij bij de grote high-end audioshows, wereldwijd.

Ayons nominatie voor "The Bugatti of Audio", voorkant van het tijdschrift voor de Ayon Vulcan-versterkers, Polaris-voorversterker en de Ayon CD-5s, bekroond van een van de meest gerespecteerde internationale High End magazines, The Absolute Sound. Ayon blijft de norm stellen in vacuümbuistechnologie met distributeurs in meer dan 55 landen wereldwijd.

FOTO'S