NIEUWSRoon

Roon Labs biedt Roon 1.7 Build 537

Roon Labs, de maker van de Roon software, heeft twee nieuwe updates geleverd. Deze week, eerst Roon Labs 1.7 Build 536 en slechts twee dagen later Roon Labs Build 537. De daadwerkelijke innovaties brachten Roon 1.7 Build 536 met zich mee, met name de nieuwe functie Auto Sleep, maar hiermee kwamen meteen een paar bugs binnen. Dat zou nu verholpen moeten zijn met Roon 1.7 Build 537.

Roon 1.7 Build 536 en 537

Het softwarebedrijf Roon Labs zal nooit moe worden van het verder verbeteren van hun mediabeheer en multiroom hi-res audiostreaming-oplossing genaamd Roon. Niet bekend met de software van Roon? Lees dan onze recensie over Roon.

Bijna elke maand zijn updates beschikbaar voor bestaande gebruikers, die enerzijds nieuwe functies en mogelijkheden met zich meebrengen en natuurlijk altijd de een of andere fout elimineren. De laatste grote update was in november 2019 toen Roon Labs LLC. Roon 1.7 had gepresenteerd. Tussendoor zijn er altijd kleine updates.

Er zijn deze week twee updates door Roon Labs LLC. uitgerold. Ten eerste was er de nieuwe versie Roon 1.7 Build 536, die een aantal gedetailleerde verbeteringen bood, en die ook verschillende bugfixes en verbeteringen voor nieuwe hardware van partners had. Helaas zijn hiermee ook een paar nieuwe bugs binnengeslopen, die nu snel zijn verholpen door de Roon 1.7 Build 537, die nu beschikbaar is om op te halen.

De belangrijkste innovatie die nu beschikbaar is gekomen, is Roon Auto Sleep. Ondersteunde hardware geclassificeerd als Roon Ready, bijvoorbeeld apparaten van Devialet, Linn en Meridian, wordt na een periode van inactiviteit automatisch naar stand-by geschakeld.

Daarnaast brengt de nieuwe update verbeteringen rond de aanbevelingen “New Releases for You” en de “Now Playing” pagina's. Over het algemeen zijn de mogelijkheden voor hoe gebruikers zelf nieuwe muziek kunnen ontdekken met de nieuwe release verder verbeterd, aldus Roon. Er is naar eigen zeggen ook een soort algemene revisie uitgevoerd m.b.t. de weergave op verschillende apparaten: problemen met de weergave op Google Android en Microsoft Windows zouden nu tot het verleden moeten behoren. Ook de integratie van de streamingdienst TIDAL is volgens Roon Labs LLC opnieuw geoptimaliseerd.

De update is nu te downloaden, uiteraard is deze gratis beschikbaar voor bestaande klanten. Eén ding moet echter worden gezegd: wie de Roon 1.7 Build 536-update nog niet heeft gedownload en begint met de nieuwste Roon 1.7 Build 537, moet geduld hebben met de update, omdat dit de database zal updaten. Afhankelijk van de grootte van de mediabibliotheek kan dit enkele minuten duren.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »