NIEUWSDual

Dual CS 800: elegante complete draaitafel

De Duitse draaitafelbouwer Dual heeft de CS 800 gelanceerd, een handmatig te bedienen draaitafel die compleet met een element van Ortofon wordt geleverd. Het ontwikkelingsdoel van de CS 800 was om een handmatige draaitafel te ontwikkelen voorzien van Dual’s hoogwaardige toonarm, die een zwaar basischassis combineert met een zwevend subchassis in een modern ontwerp, aldus Dual.

Dual CS 800

Ondanks het slanke ontwerp heeft het basischassis van de nieuwe CS 800 van het Duitse draaitafelmerk Dual de nodige massa om elk soort contactgeluid en trillingen te dempen. Het aluminium subchassis drijft op vier speciale paraboolveren en is losgekoppeld van de rest van het chassis. Dit zorgt voor een extra stabilisatie van het draaiplateau en ongevoeligheid voor trillingen. Drie speciaal gebufferde aluminium voetjes in combinatie met het cardanische toonarmlager maken het nivelleren van de platenspeler overbodig. De gebruiker wordt een probleemloze en ongecompliceerde installatie beloofd.

De toonarm wordt naar een nieuw niveau getild met behulp van de nieuwe Dual E (asymotion) interne bedrading en het verbeterde toonarmlager (High Precision Surface). Dual gebruikt naar eigen zeggen de precieze anti-skating en naalddrukinstelling van de volautomatische machines. De elektronisch gestuurde gelijkstroommotor wordt bestuurd door een nieuw ontwikkelde aanraakschakelaar, waarbij de actueel ingestelde snelheid wordt aangegeven door een led. De gebruiker kan kiezen tussen 33 en 45 rondjes per minuut.

De nieuwe Dual CS 800 wordt geleverd met een element van Ortofon type 2M Red.

We hebben nog geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar – louter ter indicatie – op een Duitstalige website zagen wij een prijs van 1.200 euro.


EDITORS' CHOICE