NIEUWSSony

Sony richt fonds op van 100 miljoen dollar in strijd tegen Covid-19

De Japanse elektronicagigant Sony heeft de oprichting aangekondigd van het “Sony Global Relief Fund for Covid-19”, een fonds van 100 miljoen dollar ter ondersteuning van mensen over de hele wereld die zijn getroffen door het Covid-19-virus. Het geld zal volgens Sony worden besteed aan ondersteuning van medisch personeel, onderwijs op afstand en de ondersteuning van de creatieve gemeenschap. De details moeten uiteraard nog worden uitgewerkt.

Sony: strijd tegen coronavirus

Het door Sony opgerichte fonds zal volgens de elektronicagigant ondersteuning gaan geven op drie gebieden: 1. assistentie aan medisch personeel en andere personen die zich bevinden in de frontlinie van de strijd, 2. ondersteuning van kinderen en onderwijzers die nu op afstand moeten werken, en 3. ondersteuning van leden van de creatieve gemeenschap in de entertainmentindustrie, die immers sterk is beïnvloed door de verspreiding van het virus.

Natuurlijk zullen allerlei details nog moeten worden uitgewerkt, maar Sony heeft bij de oprichting van het fonds al enige toelichting gegeven.

Wat betreft medische ondersteuning, zal 10 miljoen dollar van het fonds eerst worden besteed aan het Covid-19 Solidarity Response Fund voor de WHO, mogelijk gemaakt door de UN Foundation en de Swiss Philanthropy Foundation, en aan Artsen zonder Grenzen (AZG), United Nations Children's Fonds (UNICEF) en de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor vluchtelingen (UNHCR) om medische hulpverleners en anderen te helpen die zich bevinden in de frontlinie van de strijd tegen het virus. Sony zal naar eigen zeggen ook samenwerken met zijn externe partners om te onderzoeken hoe het activiteiten kan ondersteunen die verdere verspreiding voorkomen en bijdragen aan de bestrijding van het Covid-19 virus en de behandeling van patiënten.

Op het gebied van onderwijs, waar kinderen, die de volgende generatie vertegenwoordigen, onderwijskansen verliezen als gevolg van schoolsluitingen, zal Sony manieren onderzoeken om zijn technologieën te gebruiken ter ondersteuning van onderwijsactiviteiten, en zal het samenwerken met leerkrachten om deze maatregelen te implementeren.

Ten slotte zal Sony manieren zoeken om de creatieve gemeenschap bestaande uit de makers van muziek, films, foto's, games en animatie, samen met zijn groepsbedrijven te ondersteunen. De hele entertainmentindustrie van gevestigde namen maar ook aanstormende makers en artiesten is immers zwaar getroffen door het annuleren of uitstellen van concerten en live-evenementen, of het stopzetten van film- en televisieproducties.

Sony heeft ook aangekondigd dat werknemers hun steun zullen kunnen bieden via een passend donatieprogramma dat naar verwachting zal worden aangeboden aan ongeveer 110.000 werknemers wereldwijd.

Kenichiro Yoshida, President en CEO van Sony Corporation, verklaart als volgt: “Sony betuigt zijn medeleven aan de families van degenen die zijn overleden als gevolg van de Covid-19-crisis, en betuigt zijn medeleven aan al degenen die getroffen zijn. Om de ongekende uitdagingen te overwinnen waarmee we als samenleving nu wereldwijd te maken hebben, zullen we als wereldwijde onderneming alles in het werk stellen om de individuen in de frontlinies van de strijd tegen Covid-19, de kinderen die onze toekomst zijn en de creatieve gemeenschap te ondersteunen.”

In de toekomst zal Sony samenwerken met zijn partners en belanghebbenden om manieren te verkennen om deze initiatieven verder uit te breiden.

EDITORS' CHOICE