NIEUWS

Moog en Korg brengen gratis synthesizer-apps uit (vanwege corona)

“Een geschenk om positiviteit, creativiteit en expressiviteit te verspreiden.” Moog en Korg hebben twee van hun synthesizer-apps –  respectievelijk het Minimoog Model D en Kaossilator – gratis beschikbaar gesteld als reactie op de pandemie veroorzaakt door het coronavirus.

Moog's Minimoog Model D-app repliceert het ontwerp en de geluiden van de analoge Minimoog synthesizer uit 1970. De Minimoog was één van de eerste volledig geïntegreerde synthesizers, die een cruciale rol speelde in de ontwikkeling van elektronische muziek. Moog laat in een verklaring weten dat ze hiermee graag positiviteit, creativiteit en expressie willen ondersteunen en aanmoedigen. In deze tijden waarin we het gedwongen rustig aan moeten doen en veel thuis zitten, moeten we bouwen op onze innerlijke krachten. Dit kan door gebruik te maken van de opbeurende krachten van muziek.

Ondertussen heeft Korg's Kaossilator-app 150 ingebouwde geluiden, variërend van elektronica tot akoestische instrumenten en drums. De app werkt met eenvoudige veegbewegingen en tikken.

Het Minimoog Model D blijft voor onbepaalde tijd gratis, terwijl de Kaossilator-app tot 20 maart gratis blijft voor Android-gebruikers en tot 31 maart voor iOS-gebruikers.

Ga hierheen voor meer informatie over Minimoog Model D en hier voor Kaossilator.

 

 

 

EDITORS' CHOICE