NIEUWS

Sonnet Digital Audio Hermes: streamer, met of zonder Roon te gebruiken

Het Nederlandse Sonnet Digital Audio bouwt DA-converters en wilde naar eigen zeggen een passende streamer als gezelschap van zijn DA-converters kunnen leveren. Die passende streamer is de Hermes geworden die leverbaar zal zijn vanaf eind april 2020. De gebruiker kan de Hermes met Roon gebruiken, of zonder. Sonnet laat de gebruiker vrij in zijn keuze.

Sonnet Digital Audio Hermes

De man achter het Nederlandse Sonnet Digital Audio is Cees Ruijtenberg, die ook verantwoordelijk is voor het ontwerp van de DA-converters van Metrum Acoustics. Sonnet Digital Audio heeft enkele maanden geleden de Morpheus uitgebracht, een DA-converter en tevens het eerste product van het bedrijf. Lees ook onze recensie over de Morpheus van Sonnet Digital Audio. De Hermes, een streamer zonder DA-converter aan boord, is bedoeld als gezelschap van de Morpheus, maar kan natuurlijk op elke willekeurige DA-converter worden aangesloten.

“Bij Sonnet Digital Audio zijn we dol op het bouwen van de beste DA-converters. Vanwege deze toewijding aan perfectie kunnen we luisterervaringen zoals Roon echt waarderen. Roon kijkt naar je muziek en vindt foto's, recensies, teksten en concertdata en legt verbindingen tussen artiesten, componisten, artiesten, dirigenten en producers. Wat je krijgt is een doorzoekbare presentatie van je muziekverzameling. En omdat we geloven dat een DA-converter het hart van je muziekconfiguratie is, wat kunnen we anders doen dan een ROON-eindpunt bouwen waarmee je jouw digitale muziek via ons apparaat kunt sturen om het meest sublieme beschikbare geluid te krijgen!” aldus Sonnet Digital Audio op zijn website.

De Hermes Digital Bridge maakt gebruik van hoogwaardige componenten en combineert deze met de gebruiksvriendelijke interface van Roon Labs. Erkend voor zijn perfecte timing is er nauwelijks nog een streamerproduct beschikbaar dat zoveel details aan muziek toevoegt. De Hermes uit de doos wordt geleverd als Roon-gecertificeerd digitaal eindpunt, maar door zijn architectuur kan hij ook verschillende platforms ondersteunen, zoals DietPi, PiCorePlayer en Volumio. Dit biedt nog meer mogelijkheden, zoals het afspelen van Qobuz of Logitech Media Server-inhoud, of zelfs ontdekt worden in een netwerk met behulp van UPnP. Sonnet Digital Audio gelooft naar eigen zeggen niet in “gevangenen nemen”, vandaar de keuze om de gebruikers klanten een open platform te bieden. De gebruiker kan de geïnstalleerde SD-kaart verwisselen en een hele nieuwe wereld openen met inhoud van verschillende providers, zoals Qobuz. Logitech Media Server kan gebruikt worden om webradio toe te voegen en overal in huis of op kantoor af te spelen of waar dan ook. De garantie blijft van toepassing zolang de gebruiker zich beperkt tot wijzigingen in de software.

De Hermes wordt geleverd met een speciale I2S-uitgang die is gebaseerd op afstemming van impedantie. Deze benadering maakt het mogelijk om standaard UTP-kabels te gebruiken over lengtes van twintig meter zonder verlies of interferentie. Standaard ouputs zoals AES / EBU, Coax en Toslink zijn ook beschikbaar. Het hardwareplatform van de Hermes ondersteunt hi-res streamen vanuit opslag in een netwerk, online streamingdiensten via het krachtige ROON-platform of anderen, tot een resolutie van 192 kHz.

Sonnet Digital Audio Hermes: prijs en leveringsinformatie

Momenteel ligt de Hermes op de testbank voor het verkrijgen van Roon-certificering. Naar verwachting wordt het traject om tot Roon-certificering te komen eind april 2020 afgerond. Daarna zal de levering beginnen. De adviesprijs in de Benelux is 1.200 euro.

EDITORS' CHOICE