NIEUWSKudos Audio

Latham Audio haalt luidsprekers van Kudos naar de Benelux

De Nederlandse importeur Latham Audio, o.a. bekend van de merken Naim Audio, The Chord Company, Dynavector, Neat Acoustics en Quadraspire, haalt de producten van het Britse luidsprekermerk Kudos naar de Benelux. Met de toevoeging van Kudos en in het bijzonder de Titan-productlijn positioneert Latham Audio dit luidsprekermerk aan de bovenkant van zijn luidspreker assortiment. Kudos staat bekend om haar zeer hoog aangeschreven geluidsweergave en afwerking. De distributie in de Benelux zal per 1 maart a.s. starten. Prijzen moeten nog bekend worden gemaakt.

Kudos luidsprekers

De man achter Kudos is oprichter Derek Gilligan. Gilligan heeft een achtergrond als geluidstechnicus en weet vanuit die invalshoek precies wat hij wil van een geluidssysteem: de luisteraar wil zich omgeven met puur muzikaal genot. De productie van Kudos is gevestigd in het Engelse Willington.

Veel luidsprekers zijn in staat om compleet transparant te zijn in hun weergave. Hoewel dit zeker belangrijk is, richt Kudos zich volgens Latham Audio meer op de emotionele verbinding met muziek. Het gaat om het beleven van de muzikale boodschap in tegenstelling tot het luisteren naar elk technische detail. Muziek moet je raken in je ziel, je terugbrengen naar herinneringen en zorgen voor kippenvel! Dat is waar Kudos voor staat, aldus Latham Audio

Kudo Titan Serie

Kudos heeft zich de laatste tijd flink in de kijker gezet met de introductie van de Titan Serie. Deze serie heeft al diverse mooie reviews ontvangen van Britse (online) magazines. Titan heeft een geheel eigen gezicht, dat afwijkt van het typische Britse luidsprekerontwerp. De serie bestaat uit een monitor met een fraaie voet die exclusief voor dit model is ontworpen en drie vloerstaande modellen, waarbij de Titan 808 het topmodel is.

De luidsprekers zijn ontworpen met drivers die exclusief in samenwerking met de Noorse fabrikant SEAS zijn ontwikkeld. Kudos maakt gebruik van hoogwaardige onderdelen voor haar filters zoals Mundorf componenten. De gebruikte low-order cross-over zorgt voor een schone en heldere doorgifte van het audiosignaal.

Lage frequenties leveren een belangrijke bijdrage in de beleving van muziek. In alle Titan modellen maakt men gebruik van een ISO-baric luidsprekerontwerp waarbij de drivers met de ruggen tegen elkaar aan zijn geplaatst. De achterste (niet zichtbare) luidspreker speelt in tegenfase mee. Dit zorgt voor een volle en gecontroleerde weergave van de lage frequenties.

Kudos luidsprekers: actieve configuratie (upgrade)

De Titan luidsprekers bieden de mogelijkheid om direct vanuit de versterker te worden aangestuurd. Op deze manier kan het audiosignaal direct de drivers bereiken, dit zorgt voor een nog betere en ongefilterde aansturing van het audiosignaal.

Bekende audiofabrikanten zoals Linn, Devialet, Exposure en Naim Audio bieden een actieve oplossing die op maat is gemaakt voor de Titan luidsprekers en andere Kudos modellen, op deze manier haal je nog meer muziek uit je luidsprekers.

Kudos luidsprekers: design

De beste ontwerpen zijn een succesvolle samenvoeging van vorm en functie. Het moderne en elegante ontwerp past prima in het hedendaagse interieur. De afwerkingen van hoogwaardig houtfineer komen van vooraanstaande leveranciers in Groot-Brittannië. Op wens zijn hoogglans afwerkingen leverbaar.

De belangrijkste technische innovaties zijn voor het oog niet zichtbaar. In de kast heeft Kudos er alles aan gedaan om vibraties te absorberen zodat van kastkleuring nauwelijks sprake is. Alle luidsprekers worden geleverd met magnetische speakergrilles die naadloos passen op de luidsprekers.

Kudos Cardea en andere productlijnen van Kudos

De Cardea serie zal Latham Audio in een later stadium in de Benelux presenteren. In het begin zal het bedrijf zich hoofdzakelijk concentreren op de Titan serie. De X-serie is vanaf heden niet meer leverbaar.

Kudos luidsprekers: prijzen en leveringsinformatie

De distributie door Latham Audio in de Benelux zal per 1 maart a.s. starten. Vanaf deze datum zal worden gestart met het opzetten van een dealernetwerk. Medio zomer verwacht Latham een dealerlijst te kunnen presenteren, maar wie daar niet op kan wachten kan contact opnemen met Latham Audio. Latham Audio verwacht in de eerste week van maart de officiële Benelux prijslijst op de website te kunnen publiceren.

MERK

EDITORS' CHOICE