NIEUWSNAD

NAD CI 8-150 DSP achtkanaals krachtpatser voor inbouw, te zien op ISE 2020

Sinan Kökbugur | 11 februari 2020 | Fotografie Fabrikant | NAD

NAD heeft de CI 8-150 DSP aan het publiek op de ISE 2020 getoond. De CI 8-150 DSP is een achtkanaals versterker die 150 Watt per kanaal kan leveren. Het apparaat is bedoeld voor inbouwdoeleinden en kan in een rek worden vastgeschroefd, uit het zicht. Naar verwachting zal hij in april op de markt komen.

NAD CI 8-150 DSP: achtkanaals versterker die onzichtbaar zijn werk doet

Hoewel de CI 8-150 van NAD Electronics een conservatieve 8 x 150 Watt per kanaal aan acht Ohm kan leveren, is deze ook overbrugbaar tot 4 x 365 Watt per kanaal aan acht Ohm. Het hybride digitale versterkerplatform levert stabiel en efficiënt vermogen met hoge stroomcapaciteit, alles in een slanke 1U-rackruimte. Om dit prestatieniveau mogelijk te maken, gebruikt de CI 8-150 DSP een aangepaste versie van de beproefde nCore-uitgangstrap. Dit zorgt volgens de fabrikant voor een enorm vermogen met extreem lage vervorming en ruis in het hoorbare bereik. Elk detail van dit ontwerp is naar eigen zeggen zorgvuldig uitgevoerd om elke laatste druppel prestaties uit te wringen. Ontworpen om te voldoen aan de strenge eisen van de CI-wereld, werd de nieuwe NAD-versterker gemaakt om lange kabels en moeilijke luidsprekerbelastingen aan te kunnen.

NAD CI 8-150 DSP: netwerktoegankelijke functies

De nieuwste generatie custom-install versterkers van NAD biedt de legendarische klankmatige prestaties van het merk, samen met een groot aantal technologische functies die door de hedendaagse aangepaste integratiemarkt worden geëist. Met de CI 8-150 DSP kunnen installateurs bijvoorbeeld een verscheidenheid aan functies programmeren en bedienen die toegankelijk zijn via een webbrowser. De aangepaste web-UI kan DSP-kalibratie en IP-besturing beheren en biedt verschillende nuttige diagnostische functies. Nadat het installatieprogramma toegang tot het apparaat heeft verkregen vanuit het netwerk, kan de versterker worden ingesteld, gekalibreerd en opnieuw worden opgestart, de fabrieksinstellingen worden hersteld, aangepaste instellingen worden hersteld en de firmware worden bijgewerkt.

NAD is zich er terdege van bewust dat betrouwbaarheid van het grootste belang is voor een professionele installateur, dus alle modellen zijn gebaseerd op beproefde versterkingsplatforms die stabiele en betrouwbare prestaties leveren. De CI 8-150 DSP is stabiel ook bij een impedantie van vier Ohm. Er zijn verschillende vermogensmethoden beschikbaar, evenals een Eco-modusinstelling voor minimaal stroomverbruik.

De CI 8-150 DSP is ontworpen om in een 2U-rackruimte te passen en levert audiofiele prestaties, in staat om zeer gedetailleerd geluid te bieden aan de meest veeleisende referentieluidsprekers. Naast een dubbel bussysteem en analoge ingangen biedt de CI 8-150 ook optische en coax-ingangen.

“NAD's nieuwe CI 8-150 DSP benadrukt één van de sterkste kenmerken van het merk, wat natuurlijk onze prestatieversterkerplatforms zijn,” zo zegt Joe de Jesus, Productmanager voor CI van Lenbrook. “Het merk heeft een uitstekende reputatie voor ijzersterke versterking en een toonbalans die handen lijkt te schudden met vrijwel elke luidspreker die het aanstuurt. Onze klanten kunnen dezelfde veeleisende norm verwachten. Deze nieuwe CI 8-150 DSP voldoet bijvoorbeeld aan dezelfde strenge sonische tests als onze beste traditionele versterkers. Simpel gezegd, die sonische signatuur onderscheidt NAD van de rest”.

De nieuwe NAD CI 8-150 DSP zal te zien zijn op ISE 2020 in Amsterdam van 11-14 februari in de Lenbrook Booth # 5T140. De andere merken van Lenbrook, PSB en Bluesound, zullen ook te zien zijn met personeel van de onderneming om demonstraties te geven en vragen te beantwoorden. 

Belangrijkste kenmerken van de NAD CI 8-150 DSP-versterker 

 • 8 kanalen x 150 Watt @ 8 Ohm
 • Overbrugbaar tot 4 kanalen x 365 Watt @ 8 Ohm
 • Legendarische NAD-sonische prestaties
 • 2U rackhoogte, bespaart waardevolle rackruimte
 • Platform toegankelijk via IP-besturing
 • Aangepaste webinterface beheert DSP-kalibratie, IP-besturing en meer
 • Geen probleem met lange kabels en moeilijke luidsprekerbelastingen
 • 8 analoge ingangen, 2 optische en 2 coaxiale ingangen
 • 0,5 Watt standby-modus, 3 Watt netwerkstand-by
 • 12Volt trigger- ingang ; IR In / Uit
 • Auto Sense inschakelen
 • Universele wisselstroomvoeding

De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE