NIEUWSCyrus

Cyrus One Cast: streaming-versterker met spraakbesturing

Het Britse audiobedrijf Cyrus heeft de One Cast gelanceerd, een tweekanaals versterker met streamingfuncties en een vermogen van 100 Watt per kanaal. Met Google Cast-technologie kun je streamen vanuit muziekservices met slechts twee keer drukken op een smartphonescherm, zo belooft Cyrus. Spraakbesturing is ook ingebouwd.

Cyrus One Cast

Het eerste product in de One-productlijn van het Engelse Cyrus was de One in 2016. De One HD volgde al snel en voegde digitale connectiviteit en verbeterde circuits toe aan het concept. Vervolgens kwamen de One Linear luidsprekers. Nu is het vierde lid gearriveerd, de One Cast die na het aansluiten van luidsprekers meteen muziek kan spelen.

Zoals de naam al doet vermoeden, is de One Cast netwerkstreaming-ervaring gebaseerd op Google Cast, wat betekent dat alle muziekstreaming-apps, zoals bijvoorbeeld Spotify, Deezer, Amazon Music, Qobuz, Tidal en BBC Sounds, kunnen worden afgespeeld. Bediening gaat met een smartphone of tablet.

Apple AirPlay 2 is het alternatief voor netwerkstreaming, terwijl Bluetooth en een scala aan fysieke ingangen (asynchrone USB, HDMI ARC, optisch, coaxiaal, cinch-lijningang, cinch mm-ingang) verdere connectiemogelijkheden bieden voor alles, van tv's tot draaitafels tot AV set-ups. De USB-ingang ondersteunt DSD128- en PCM 32-bit/192 kHz-bestanden.

Met pre-outs kan de One Cast ook worden aangesloten op een afzonderlijke eindversterker. De One Cast is voorts voorzien van een techniek die het Britse merk Speaker Impedance Detection noemt. Met deze techniek zou de One Cast automatisch kalibreren op de aangesloten luidsprekers.

De One Cast herbergt de vierde generatie Hybride Klasse D-versterker van het bedrijf, dezelfde die wordt gevonden in de One HD, met een vermogen van 100 Watt per kanaal, terwijl de hoofdtelefoonversterker, die vanuit een 6,35 millimeter aansluiting op het voorpaneel wordt gevoed, een klasse AB ontwerp is.

De One Cast kan met de drie grote spraakassistenten Google Assistant, Amazon Alexa of Apple Siri worden bestuurd wanneer een slimme luidspreker van één van deze  platforms is verbonden met hetzelfde netwerk.

Cyrus One Cast: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet wanneer de Cyrus One Cast in Nederland geleverd kan worden en voor welke prijs.

MERK

EDITORS' CHOICE