NIEUWSCyrus

Cyrus OneLinear: monitorluidspreker voor bij de One-versterker

Het Britse audiobedrijf Cyrus Audio heeft de een nieuwe monitorluidspreker geïntroduceerd genaamd OneLinear. De nieuwe luidspreker is bedoeld als gezelschap van de onlangs gelanceerde One, een stereoversterker. De versterker en luidsprekers kunnen ook als bundeltje worden aangeschaft. Eind februari 2018 zouden ze in de winkel moeten liggen. 

Cyrus OneLinear: monitorluidspreker met woofer voorzien van kevlar-conus

Het in Groot-Brittannië gevestigde Cyrus Audio bouwt versterkers, cd-spelers, DA-converters en streamers. De OneLinear is momenteel de enige luidspreker in het portfolio van Cyrus Audio. Hij is met name bedoeld als gezelschap voor de onlangs geïntroduceerde One, een geïntegreerde stereoversterker die twee keer 100 Watt kan leveren en is voorzien van een mm-ingang en bluetooth-connectiviteit. Ongetwijfeld zullen ze ook goed klinken indien aangesloten op een andere versterker.

De nieuwe OneLinear is een tweeweg luidspreker met een kevlar-woofer met een diameter van 125 millimeter en een soft-dome tweeter van 25 millimeter. De impedantie is acht Ohm, cross-over frequentie ligt op 2.100 Hz en het frequentiebereik loopt van 50 Hz tot 24 kHz (± 3 dB). Het is een basreflex-systeem met de poort aan de achterkant. Strak tegen de muur aanzetten is niet aanbevolen. Het frontje is afneembaar.

Cyrus OneLinear: prijs en leveringsinformatie

Vanaf eind volgende maand zou de OneLinear in Groot-Brittannië in de winkel moeten liggen voor een prijs van 700 Britse ponden per paar. Gebundeld met de One-versterker zouden ze voor 1.048 Britse ponden van eigenaar wisselen. De prijzen voor Nederland zijn nog niet bekend.


MERK

EDITORS' CHOICE