NIEUWSCyrus

Cyrus One HD: One-versterker uitgebreid met DA-converter

Het Britse Cyrus Audio heeft in 2016 een geïntegreerde versterker genaamd One uitbracht, die voorzien is van analoge ingangen. De One heeft een broertje gekregen, genaamd One HD, en deze laatste is ook voorzien van digitale ingangen. De One en de One HD worden naast elkaar verkocht.

Cyrus One HD: hetzelfde als de One, maar tevens voorzien van een DA-converter

Elke Cyrus-fan zal zich waarschijnlijk de One-versterker herinneren die in 2016 werd gelanceerd, omdat de hedendaagse esthetiek een afwijking was van de meer typische, eerder agrarische look van het merk. Dus waarom komt Cyrus Audio nu zo snel met de One HD? Omdat veel gebruikers graag digitale ingangen willen hebben op hun geïntegreerde versterker.

De oorspronkelijke One van Cyrus heeft analoge connectiviteit (inclusief een phonotrap) en ook de mogelijkheid om verbinding te maken via bluetooth aptX. De One HD breidt dit uit met extra optische, asynchrone USB- en coax-ingangen, gekoppeld aan een 32-bits dac. De Bluetooth-connectiviteit is ook geüpgraded naar de aptX HD specificatie van Qualcomm. De One HD, die 100 Watt per kanaal kan leveren, is een aanvulling op de One, geen opvolger. De oorspronkelijke One blijft ook te koop.

De mm-phonotrap, gebaseerd op principes van het Phono-model van het merk, staat nu op zijn eigen geïsoleerde printplaat - en Cyrus zegt dat elk onderdeel van het versterkercircuit en de lineaire voeding onderworpen zijn aan verbetering. De in eigen huis ontwikkelde hybride klasse D-versterker is bijvoorbeeld geüpgraded naar de nieuwste inzichten. Er zijn ook drie line-level cinch-ingangen, waarvan er één kan worden ingesteld op een vast volume om integratie met een afzonderlijke AV-versterker mogelijk te maken.

Cyrus One HD: prijs en leveringsinformatie

We zijn nog in afwachting van prijsinformatie voor Nederland, maar in Groot-Brittannië wisselt de One HD voor een bedrag van net geen 1.000 Britse ponden van eigenaar.

EDITORS' CHOICE