NIEUWSMcIntosh

Imposante hifi-sets op persdag Look&Listen en Savor Audio

Donderdag 12 september waren we te gast bij de persdag van het dealerevent van importeurs Look & Listen en Savor Audio, samen goed voor van alles van Anthem, Paradigm en Thorens tot McIntosh en Sonus faber. Dat betekende dus meer dan een aantal mooie sets, waar we in vogelvlucht even langs zullen gaan. Je mag op korte termijn meer verslaggeving verwachten, want er waren ook enkele productintroducties. 

Een van de sets die we zeker even willen belichten, is een fraaie combinatie van McIntosh en Sonus faber uit de stal van Savor Audio. Een goedgevuld audiorack én twee stapels kolossen van het Amerikaanse versterkermerk mochten hun werk doen op de Sonus faber Lilium, dus daar wil je wel even voor gaan zitten.

Ook een deurtje verderop troffen we een combinatie van beide merken, zij het in een iets bescheidener opstelling. Alhoewel: maak kennis met de gloednieuwe Olympica Nova, die pas vorige week zijn wereldprimeur beleefde (in Denver) en met dank aan een exclusieve primeur van Savor al direct op HiFi.nl getest werd

De voornaamste nieuwe introducties van McIntosh vind je op onze merkenpagina, met aandacht voor onder meer de MA352 hybride versterker en de C2700 buizenversterker. Ook aanwezig: de unieke MC2152 buizenversterker uit de 70th Anniversary-reeks van het merk. De MC2152 kan twee keer 150 Watt leveren aan acht, vier of twee Ohm. Ieder kanaal is voorzien van een viertal buizen van het type KT88. De voortrap van de eindversterker is voorzien van een viertal buizen, twee van het type 12AX7A en twee van het type 12AT7. 

Lumin kenden we vooralsnog vooral van de stijlvolle streamers, maar het bedrijf presenteerde in de loop van het jaar ook een bijpassende eindversterker uitgebracht genaamd Amp, waar nu we voor het eerst kennis mee maakten. De nieuwe Lumin Amp is een perfecte cosmetische match met veel Lumin-componenten en heeft exact dezelfde breedte en diepte als verschillende netwerkstreamers van het bedrijf.

Ook de Amp is verkrijgbaar in zwarte en witte uitvoering. Je leest er meer over in ons eerdere nieuwsbericht, waarbij we inmiddels een verkoopadviesprijs kunnen melden: 13.000 euro.

Thorens is sinds deze zomer onderdeel van het pakket van Look&Listen, dat op het persevent direct uitpakt met presentaties van onder meer de TD1600, TD1601 en TD402-DD. Het is nu anderhalf jaar geleden dat Thorens in andere handen is overgegaan en onder de bezielende leiding van Gunter Kürten een nieuwe weg is ingeslagen. Er is een berg werk verzet en maar liefst 4 nieuwe modellen zullen aanstonds de markt bereiken.

De TD402DD is de derde speler in deze reeks, na de TD201 en TD202. De beide laatstgenoemde spelers zijn snaar aangedreven. De TD402DD is een direct drive. Voor deze Thorens werd een speciaal stil loopwerk ontwikkeld: ‘Super Silent Drive’. Deze motor komt niet uit een DJ tafel, maar is speciaal voor audiofiel gebruik ontwikkeld. De arm is een carbon versie, de face plate is van massief aluminium. Naast een aan/uitschakelbare phono voorversterker is ook voorzien in een auto start/stop functie. Deze is ook naar believen uitschakelbaar. Het voorgemonteerde AudioTechnica VM95E element laat zich gemakkelijk upgraden door er een betere naald in te plaatsen. Leverbaar met een hoogglans zwarte of hoogglans noten plint. Leverbaar eind september, verkoopprijs 799 euro.

Eveneens onderdeel van de opstelling: de TD1600 en 1601 (foto boven). Met de introductie van deze beide draaitafels keert een belangrijke eigenschap terug in de line-up van Thorens en wordt de draad van de TD150/160 weer opgepakt: een verend sub-chassis. Maar met deze overeenkomst houdt het verder ook onmiddellijk op: het ontwerp en de toegepaste materialen nemen direct een grote afstand tot de nog steeds populaire voorgangers. De iets duurdere TD 1601 (2.999 euro) heeft een motor gestuurde lift en een automatische afslag meer dan de TD1600 (2.499 euro). Leverbaar met een hoogglans zwarte of hoogglans noten plint. Wordt geleverd zonder element. Levering wordt verwacht in januari 2020.

Houd ons nieuwsoverzicht in de gaten voor meer, waaronder de Paradigm Persona-serie ("het meest geavanceerde en best presterende luidsprekersysteem dat Paradigm ooit ontwikkelde", met drivers voor hoog én midden, waarin puur Beryllium folies worden gebruikt) en twee nieuwe versterkers van Anthem, namelijk een 8- en 16 kanaals multi-zone versterker met Anthem Room Correction. Aan deze modellen is twee jaar gewerkt, uniek is dat voor iedere zone apart room correctie mogelijk is.

MERK

EDITORS' CHOICE