NIEUWSThorens

Penhold gaat draaitafels van Thorens in de Benelux distribueren

Thorens GmbH, één van ‘s werelds oudste platenspelerfabrikanten, heeft het Nederlandse Penhold aangesteld als haar officiële distributeur voor de Benelux. Met ingang van 1 juli 2019 zal deze samenwerking gestalte krijgen. Penhold verstevigt hiermee zijn positie binnen het distributielandschap van de betere audio.

Draaitafels van Thorens

Het van oorsprong Zwitserse Thorens, dat binnen de platenspelermerken als één van de oudste en meest iconische namen aangemerkt mag worden, kwam een jaar geleden in handen van Gunter Kürten. Kürten wil terug naar de wortels van het merk en met de geplande komst van een aantal hernieuwde en toekomstige klassiekers zal dit naar eigen zeggen absoluut gaan lukken.

Penhold B.V, handelend onder de merknaam Look en Listen, is één van de oudste importeurs en distributeurs in de Benelux voor de betere hifi-gerelateerde producten. Naast het nieuw verworven importeurschap voor Thorens is Penhold in de Benelux ook de exclusieve geselecteerde importeur en distributiepartner voor de merken Anthem, Lumin, Martin Logan, Paradigm en Sbooster.

Het management van Penhold koesterde al langer de wens om een gerenommeerd platenspelermerk aan het portfolio toe te kunnen voegen en kort na de High End Show in München wisten zij dit te realiseren. Met deze uitbreiding in de portefeuille is Penhold nóg beter in staat om de vakspeciaalzaak een compleet en divers assortiment aan te bieden dat het specialistische karakter van hun dealers ten goede komt, aldus de tekst van het persbericht van Penhold.


EDITORS' CHOICE