NIEUWS

Sony introduceert WI-1000XM2 draadloze noise-cancelling in-ear hoofdtelefoon


Sinan Kökbugur | 05 september 2019 | Fotografie Fabrikant

Het Japanse audiobedrijf Sony heeft de 1000X-familie uitgebreid met de WI-1000XM2 een draadloze in-ear hoofdtelefoon met een nekband en noise-cancelling techniek aan boord. De nekband is gemaakt van siliconen voor meer comfort de hoofdtelefoon heeft fijne hoekvormige oordopjes voor urenlang luisterplezier. De batterijduur is circa tien uur met noise cancelling ingeschakeld en de WI-1000XM2 heeft een snellaadfunctie. Vanaf januari 2020 is de WI-1000XM2 verkrijgbaar in de Benelux.

Sony WI-1000-XM2

De WI-1000XM2 beschikt over Dual Noise Sensor-technologie. Deze functie vangt omgevingsgeluid via een feedforward-microfoon en feedback-microfoon op. De geluidsgolven worden geanalyseerd via de QN1-chip. Vervolgens reduceert deze alle storende geluiden tot een minimum. De processor creëert een omgekeerde geluidsgolf om storende achtergrondruis te neutraliseren. Van vervelende cabinegeluiden in het vliegtuig tot hectisch straatlawaai in de stad. Alles wordt geëlimineerd door de WI-1000XM2.

Kenmerkend voor de 1000X-familie is een optimale geluidservaring. De audiodriver van negen millimeter van de WI-1000XM2 garandeert optimale High Resolution geluidskwaliteit. Daarnaast is de WI-1000XM2 geschikt voor het afspelen van LDAC, DSEE HX en S-Master HX. De HD Noise Cancelling processor QN1 produceert een optimaal geluid dankzij de 32-bit verwerking van de DAC. De Digital Sound Enhancement Engine HX (DSEE HX) schaalt gecomprimeerde digitale muziekbestanden (zoals MP3) op. Dit garandeert volgens de fabrikant een perfect geluid om de kwaliteit van High-Resolution Audio te benaderen. Liefhebbers van content kunnen zo overal en altijd optimaal genieten van de hoge geluidskwaliteit. Van het luisteren naar muziek in de trein tot het bekijken van de nieuwste serie tijdens een lange vliegreis.

Deze stijlvolle in-ear neckband headphone draagt volgens Sony zeer comfortabel. De WI-1000XM2 heeft een intuïtief design en is functioneel in gebruik. De headphone draagt prettig om de nek en trilt bij inkomende telefoongesprekken. Het design van de WI-1000XM2 is ontworpen met een hoger draagcomfort en meer stabiliteit in het oor.

De HD Noise Cancelling processor QN1 heeft een laag stroomverbruik, waardoor batterijlevensduur en luistertijd aanzienlijk worden verlengd. Een volle batterij gaat tot 10 uur lang mee met Noise Cancelling ingeschakeld. De WI-1000XM2 is eenvoudig via Bluetooth met iedere smartphone of tablet te verbinden. De WI-1000XM2 heeft tevens een snellaadfunctie: slechts 10 minuten laden biedt een batterijlevensduur van 80 minuten. Dit model is uitgerust met NFC zodat snel en eenvoudig verbinding kan worden gemaakt.

Sony WI-1000XM2: slim gemak

Om de headphone aan te sturen is de Sony de Headphones Connect-app beschikbaar voor Android en IOS. Naast een uitgebreide equalizer en overige audio-settings is de “Adaptive Sound Control”-functie instelbaar. Deze innovatie past de ruisonderdrukking automatisch aan per gebruiksmoment. Bij gebruik op het vliegveld optimaliseert de WI-1000XM2 de noise cancelling maar laat toch omroepberichten door.

De WI-1000XM2  is compatibel met Google Assistant. Via deze assistent kan door middel van spraakcommando’s een smartphone of tablet aangestuurd worden. Bovendien pauzeert de Wearing Detection-functie automatisch de muziek bij het uitdoen van de dopjes. Vervolgens gaat de muziek automatisch verder wanneer de in-ears weer gebruikt worden.

De WI-1000XM2 werkt intuïtief dankzij een slim bedieningspaneel. Deze maakt handsfree bellen gemakkelijk dankzij de ingebouwde microfoon. Na gebruik klappen de magnetische oordopjes mooi samen om deze netjes op te kunnen bergen. De 1000XM2 wordt geleverd met een praktische draagtas, usb-oplaadkabel, vliegtuigadapter en audiokabel.

Sony WI-1000XM2: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe WI-1000XM2 is vanaf januari 2020 leverbaar in de Benelux voor een prijs van 330 euro.

EDITORS' CHOICE