NIEUWSOnkyo

Onkyo TX-RZ3400: nieuwe vlaggenschip 11-kanaals AV-receiver

Sinan Kökbugur | 04 september 2019 | Fotografie Fabrikant | Onkyo

Het Japanse Onkyo heeft een nieuw vlaggenschip van de vloot van AV -receivers geïntroduceerd met de naam TX-RZ3400. Het nieuwe apparaat kan elf kanalen aansturen en de lijst van functies en ondersteunde codecs is te lang om op te noemen. In november 2019 zal hij in de winkel liggen. De prijs voor Nederland moet nog bekend worden gemaakt. 

Onkyo TX-RZ3400: elfkanaals AV-receiver

Op papier is de Onkyo TX-RZ3400 AV-receiver een beest, levert een geclaimde 215 Watt (bij 6 Ohm, 1 kHz, 1% THD, één kanaal aangedreven) in elf kanalen en biedt Dolby Atmos of DTS:X surround sound in configuraties tot 7.2.4.

Het is een vlaggenschipversterker die duidelijk gericht is op serieuze fans van thuisbioscopen, met een zeer uitgebreid specificatieblad. Hoogtepunten zijn onder andere THX Certified Ultra certificering (als enige AV-receiver van Onkyo), IMAX Enhanced compliance, en ondersteuning voor HDCP 2.3, alsmede de HDR10, HLG en Dolby Vision high dynamic range formaten. THX Certified Ultra garandeert de referentiegeluidsdruk, luidheid en minimale vervormingsniveaus van een commerciële bioscoop in huizen waar de kijkafstand tussen scherm en stoel meer dan 3,5 meter is. De installatie van de TZ-RX3400 moet worden vereenvoudigd dankzij Onkyo's AccuEQ Advance Plus akoestische kamerkalibratie.

Voor het geval de kamer geen extra Atmos-hoogteluidsprekers in het plafond kan bevatten, heeft de TX-RZ3400 Dolby Atmos Height Virtualizer-technologie aan boord om de onderdompeling met traditionele surroundluidsprekers te verbeteren. Dolby Surround en DTS Neural:X upmixers brengen legacy soundtracks opnieuw in kaart voor 3D-surroundweergave.

Een premium AKM AK4490 768 kHz / 32-bit stereo DA-converter verwerkt high-res audio, inclusief DSD Direct 256, DSD 64/128/256 (PCM-conversie), en een breed scala aan PCM-formaten tot 192 kHz / 24-bit. Het frequentiebereik loopt van 5 Hz tot 100 kHz.

Verbindingsopties zijn er in overvloed, zoals normaal voor dit soort apparaten, waaronder zeven HDMI-ingangen en drie HDMI-uitgangen. Dat zou de meeste systemen en behoeften moeten dekken.

Natuurlijk maakt streaming vanaf andere apparaten zoals laptops, tablets en smartphones via wifi, Chromecast of Apple AirPlay 2 deel uit van het functiepakket. Streamingdiensten zoals Tidal, Spotify, Amazon Music, TuneIn en Deezer worden ook ondersteund. Het apparaat is ook compatibel met het Roon-muziekplatform. Spraakbesturing wordt geleverd met Alexa, Google Assistant of Siri wanneer de Onkyo is aangesloten op een compatibele luidspreker of apparaat.

Onkyo TX-RZ3400: prijs en leveringsinformatie

De Onkyo TX-RZ3400 zal in november in de verkoop gaan en zal verkrijgbaar zijn in zwart of zilver. De prijs voor Nederland weten wij nog niet maar – ter indicatie – in Groot-Brittannië is de adviesprijs 2.499 euro.EDITORS' CHOICE