NIEUWSMartin Logan

Martin Logan Motion: verfrissing en herziening van bestaande productlijn

Luidsprekerbouwer Martin Logan heeft zijn Motion-productlijn herzien en een opfrisbeurt gegeven. De tweekanaals muziekliefhebber maar ook de meerkanaals thuisbioscoopliefhebber worden door de Amerikaanse fabrikant aangesproken met de Motion-productlijn. Alle modellen zijn voorzien van de Martin Logan kenmerkende Folded Motion tweeter. De nieuwe luidsprekers zijn verkrijgbaar vanaf oktober 2019. 

Martin Logan Motion: voor muziek en thuisbioscoop

De in de VS gevestigde luidsprekerbouwer Martin Logan heeft zijn Motion-productlijn een update gegeven. De Motion-productlijn bestaat straks uit twee tweeweg monitormodellen genaamd 15i en 35XTi, twee drieweg centerluidsprekers genaamd 30i en 50XTi en drie drieweg vloerstaanders genaamd 20i, 40i en 60XTi. Lees ook onze recensie over de Martin Logan 40, de voorganger van de 40i.

De nieuwe Motion-luidsprekers hebben hetzelfde prestatieniveau en DNA maar hebben een stijlvol nieuw ontwerp. De Folded Motion tweeters zijn natuurlijk gebleven.

Martin Logan Motion: drivers en kast

De gevouwen tweeter (Folded Motion) biedt de nauwkeurigheid en delicatesse van een elektrostatisch paneel maar dan in een compacte driver. De tweeters hebben een lichtgewicht, dunne-film transducerontwerp, dat in een accordeonachtige structuur is gevouwen om het oppervlak te vergroten. Op deze wijze heeft de Folded Motion tweeter een membraanoppervlak mett acht tot tien keer meer oppervlak dan een typische dome tweeter. Het resultaat van de combinatie van licht en groot produceert hogere niveaus van nauwkeurigheid, meer uitgebreide bandbreedte en hogere outputmogelijkheden.

De middentoners en woofers hebben een conus van aluminium. De op maat gemaakte aluminium conussen zijn stijf en licht van gewicht met krachtige magneetstructuren. Ze leveren een enorme excursie en geluidsuitvoer en maximaliseren het vermogen om energie te verwerken Het nieuwe ontwerp kan ook zeer kleine details reproduceren, zonder een vleugje kleur, aldus de fabrikant. Een nieuw concaaf ontwerp vergroot de sterkte en stijfheid van de kegel terwijl de opbreekmodi worden verminderd.

De cross-overfilters worden met de hand gebouwd en zijn vernoemd naar Vojtko, de belangrijkste audiotechnoloog van Martin Logan. Een ongecompliceerde topologie voorzien van hoogwaardige polypropyleen en low-DF elektrolytische condensatoren en op maat gewikkelde smoorspoelen, in combinatie met pragmatische, real-world voicing leveren een realistische weergave in elke luisterruimte.

De slanke kasten, gemaakt van mdf,  beschikken over versterkte schotten, waardoor resonanties in de kast naar eigen zeggen vrijwel worden geëlimineerd. De baffle is gemaakt van 31 millimeter dik mdf. De overige panelen zijn 18 millimeter dik.

Martin Logan Motion:  prijzen en leveringsinformatie

De nieuwe luidsprekers zullen in oktober 2019 op de markt komen. De koper kan kiezen uit de kleuren mat wit, rood walnoot of glanzend zwart. Prijsinformatie voor Nederland is nog niet beschikbaar.


EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »