NIEUWSKEF

KEF, NAD, Philips, Mytek, Naim, Hegel ontvangen EISA Awards 2019 -UPDATE-


Rob Nijman | 20 augustus 2019 | Fotografie Fabrikant | KEF

Vandaag stromen de eerste berichten binnen over de 2019 EISA (Expert Imaging and Sound Association) Awards, met prijzen voor onder meer KEF, NAD en Philips. Op de IFA zullen de awards officieel worden uitgereikt, we zetten er alvast een paar op een rijtje, en zullen het bericht aanvullen met de volledig lijst met winnaars. Het betreft bovendien overwegend producten die we reeds uitgebreid getest hebben, dus lees snel verder voor de winnaars en de link naar de reviews.

De EISA Awards erkennen nieuwe producten die de meest geavanceerde technologieën combineren met hoogst aantrekkelijke functies en eren deze als de beste in hun klasse. De prijzen worden toegekend in een samenwerking van 55 internationale tijdschriften voor consumentenelektronica en zijn een goed ijkpunt voor degenen die de nieuwste hifi-modellen zoeken.

Update: dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 15 augustus 2019. Omdat sindsdien meer prijswinnaars bekend zijn gemaakt, hebben wij dit artikel bijgewerkt door toevoeging van de nieuwste prijswinnaars.

KEF twee keer bekroond: REF11 en LSX

De KEF R11 heeft de EISA's High End Loudspeaker 2019-20 Award gekregen. De juryleden verklaarden dat het vlaggenschipmodel 'een slanke luidspreker is die in staat is tot een groots, rijk, kamervullend geluid boordevol detail en overweldigende muzikaliteit, en in een stijl die ervoor zorgt dat het er net zo indrukwekkend uitziet als het klinkt.' Onze review lees je hier

Ook de kleine KEF LSX werd door EISA in de spotlight gezet. Het compacte alles-in-één hifi-systeem van de Britten werd genoemd als EISA's Wireless Stereo Speaker 2019-20. "Met ingebouwde Apple AirPlay 2 en Bluetooth, plus toegang tot Spotify en Tidal, allemaal bediend vanuit een handige app op uw smartphone, zou dit alles kunnen zijn wat veel gebruikers nodig hebben." Ook de KEF LSX werd op HiFi.nl uitgebreid getest.

NAD M10 netwerkspeler

NAD viel in de prijzen met de veelzijdige M10, een audiofiele HybridDigital nCore-versterker met HDMI, Dirac en streaming ingebouwd. Dat verbaast ons weinig, gezien de lofzang van Jamie die als een van de allereersten met de apparaat aan de slag mocht. "De NAD M10 is een uitstekende versterker die een volledig muzieksysteem vervangt – en daarbij geen enkel compromis sluit. Volmaakt is een heftig woord om te gebruiken, maar NAD heeft hier een hifi-toestel gecreëerd dat nauwelijks steken laat vallen en voor heel veel mensen de perfectie zal benaderen. En dat in iets van een zakdoek groot." Onze volledige review van de NAD M10 lees je hier.

Bowers & Wilkins en Rotel

Ook een tweeklapper bij Bowers & Wilkins en Rotel, de merken van Bowers & Wilkins Benelux. Bij Rotel ging de lof naar de A11 integrated stereo versterker.

De A11-versterker heeft een Bluetooth-ontvanger die zowel aptX als AAC ondersteunt, zodat draadloze audiostreaming van cd-kwaliteit gegarandeerd is. Bovendien heeft de A11 een draaitafelingang voor mm-elementen. Daarnaast zijn nog vier gewone cinch-lijningangen beschikbaar.

De jury: "In een geschiedenis die bijna 60 jaar teruggaat, staan betaalbare versterkers zonder franje maar met veel prestaties centraal in het Rotel-verhaal. De A11 is de nieuwste in deze illustere lijn - en het is een absoluut koopje. Gebouwd rond het klassieke Rotel Klasse AB versterkerontwerp, heeft hij een vermogen van 50W per kanaal, en heeft hij een verstandige reeks ingangen voor de moderne gebruiker. Voeg daar de geluidskwaliteit aan toe die mogelijk wordt gemaakt door een zorgvuldig ontwerp en het gebruik van aangepaste Rotel-componenten, en je hebt een uiterst aantrekkelijke geïntegreerde versterker die muziek op 1 zet."

In de categorie luidsprekers werd de 603 vloerstaander bekroond. Uit het juryrapport: "De Bowers & Wilkins 600 Serie is al tientallen jaren de standaard in betaalbare luidsprekers en deze nieuwste versie is de beste tot nu toe."

"Dat geldt in het bijzonder voor de vloerstaande 603, die een opvallende combinatie van prestaties en prijs-kwaliteitverhouding biedt, dankzij de technologie die is voortgekomen uit het vlaggenschip van de 800 Serie Diamond-luidsprekers en een reeks die is gerationaliseerd tot het wezenlijke. Dit is een verrassend geavanceerd luidsprekerontwerp voor zijn prijskaartje."

Hegel H390

Eigenlijk driedubbel feest bij KEF, want ook Hegel ging met een EISA Award naar huis. De H390, de vervanger van de Hegel H360 die deze maand op de markt verschijnt, levert 2 x 250 Watt vermogen en heeft een voeding van min of meer hetzelfde formaat als we in de H360 vinden. Het nieuwe streaming platform is gelijk aan die in topmodel H590, waarvoor de fabrikant een aantal updates heeft voor AirPlay 2, Roon en Control4 SDDP.

De DAC is eveneens sterk gebaseerd op het model in de H590, maar dan versimpeld binnen de mogelijkheden van de prijsklasse van het nieuwe toestel. Intern is geen enkel printplaatje hetzelfde als in de H360, wat wil zeggen dat alles opnieuw is ontwikkeld voor de H390 cq. is geleend van de innovaties uit de H590.

ELAC Navis ARB-51

De Duitse audiofabrikant ELAC heeft een Award gescoord in de categorie Active Stereo Loudspeaker voor de ARB-51 boekenplankspeaker uit de Navis-lijn van het merk. Actieve speakers zijn natuurlijk niets nieuw voor ELAC, maar de Navis-modellen zijn toch iets anders dan wat het merk voorheen uitbracht. Deze speakers zijn expliciet ontworpen om de concurrentie aan te gaan met de DALI Callisto’s, Dynaudio Xeo’s en KEF LS50W’s, zowel qua functies als prijs. Onze review van de ARB-51 lees je hier.

Monitor Audio Gold 100

Na de vernieuwing van Platinum- en de Silver-lijnen was het logisch dat Monitor Audio ook de Gold-reeks zou aanpakken die tussen de twee luidsprekerfamiles zit. Dat was ook echt nodig, want de laatste generatie van de Silver is zo sterk verbeterd dat het qua geluidskwaliteit en afwerking dicht in de buurt van de oude Golds komt. De nieuwe Gold-luidsprekers van de vijfde generatie moesten dus een grote upgrade krijgen om weer netjes een plaats tussen Silver en de high-end Platinum in te nemen. Dat is ook de jury van de EISA niet ontgaan, met een Awward in de categorie Bookshelf Loudspeaker. Onze review lees je hier.

Philips OLED

De OLED-televisies van Philips vallen voor het derde jaar op rij in de prijzen. De jury bekroonde de OLED 804 tv van Philips met de ‘Best Buy OLED Award’. De OLED+ 984 kreeg de titel ‘Home Theatre TV of the Year’.

Met de 55 inch OLED 804 tv biedt Philips scherpe beeldkwaliteit en hoogwaardig design voor een betaalbare prijs. In het hart van dit model klopt een nieuwe versie van Philips’ P5-processor die is ontworpen met een dubbele chip. Met verbeteringen in de schaduwdetails en kleurverwerking levert dit 55 inch model uitstekende prestaties”, aldus de EISA-juryleden.

Lees ook ons verslag van de EISA Convention van afgelopen voorjaar

Pioneer UDP-LX500

Pioneer op zijn beurt is verheugd te kunnen aankondigen dat zijn UDP-LX500 de EISA Best Product 2019-2020 Award heeft ontvangen. De universele disc-speler is door de gerenommeerde vereniging erkend als het beste product in zijn categorie.

Mytek Brooklyn Bridge

De Mytek Brooklyn Bridge heeft de EISA-Award 2019-2020 ontvangen in de categorie "Streaming DAC". De Brooklyn Bridge is een ongewoon hifi-toestel  en dat maakt hem interessant voor bepaalde muziekliefhebbers. Bijvoorbeeld voor lui die met een weergave in hoge kwaliteit naar hun midrange- en high-end hoofdtelefoons willen luisteren. En dat zonder veel gedoe met kabels en meerdere toestellen. Zo maak je head-fi huiskamervriendelijk, zo stelde onze recensent Jamie Biesemans. Lees ook zijn recensie over de Mytek Brooklyn Bridge.

Naim Mu-so 2nd Generation

De Mu-so Generation 2 mag een relatief compacte alles-in-één-luidspreker zijn, het apparaat kan belachelijk veel dingen. Veel belangrijker is dat de Mu-so 2 al die zaken ook echt uitstekend doet. Het is met voorsprong de beste draadloze speaker op de markt, op luxueuze wijze afgewerkt en met een uitstekende klankkwaliteit. Niet verbazingwekkend dus dat de Naim Mu-so 2nd Generation de EISA-Award voor all-in-one apparaat heeft mogen ontvangen. Lees ook onze recensie over de Naim Mu-so 2nd Generation.

SVS SB-3000 Subwoofer

"Met zijn SB-3000-subwoofer brengt SVS het prestatiegerichte ethos van zijn hogere modellen naar een nieuw en goedkoper prijspunt. Dankzij de gloednieuwe 13,5-inch driver in een compacte, gesloten behuizing, gekoppeld aan een 800-Watt Sledge DSP-versterker, weet dit basmonster te excelleren als het gaat om diepte, snelheid, controle en slam. Filmsoundtracks komen hard aan, terwijl muziekweergave profiteert van genuanceerde, strakke bassen. Het biedt ook veel aan tweakers, via SVS’s Bluetooth control-app met een parametrische equalizer. Hiermee kun je de prestaties aanpassen aan je kamer, naast snelle toegang te bieden tot volumeregeling en geluidspresets. Ieder die een sub zoekt met zowel power als precisie zal moeilijk aan de SB-3000 kunnen weerstaan," zo is te lezen op de website van de Expert Imaging and Sound Organisation (EISA). Ook van onze zijde van harte gefeliciteerd met deze prijs.

MERK

EDITORS' CHOICE