NIEUWS

Lezersvraag: ondersteuning en samenwerking voor luidsprekerontwerp gezocht

Rob Nijman | 15 augustus 2019 | Fotografie Fabrikant

In onze redactiemail troffen we opnieuw een vraagstuk uit de zelfbouwhoek aan. Onlangs besteedden we aandacht aan de mooie Wilting draaitafels, vandaag wierpen we een eerste blik op het luidsprekerontwerp van Arnout Ulenberg. "Ik zou mijn speaker ontwerp graag met jou willen delen, omdat ik zoekende ben naar een plek waar het beter tot zijn recht komt dan thuis."

"Ik heb het ontwerp al mogen tonen bij diverse toonaangevende speaker bouwers, al konden zij er wegens omstandigheden niet veel mee. Zou ik aanspraak mogen maken op uw kennis en inzicht in de hifi-markt om het speakerdesign een stap verder te helpen?

Ontwerp

"Van zo'n 500 jaar terug kennen wij een merkwaardig persoon, van wie de kunstwerken tot op de dag van vandaag tot de beste uit de geschiedenis behoren", zo leidt Arnout zijn ontwerp in. "Hij is niet alleen bekend om zijn schilderkunsten, maar ook voor een bijzonder hoog ontwikkeld vermogen om zijn omgeving te kunnen observeren; iets wat hem in staat heeft gesteld om patronen en verhoudingen te herkennen in de natuur en alles wat de natuur behelst. We hebben het uiteraard over Leonardo da Vinci, die de Gulden Snede als eerste heeft aangetoond en terug heeft laten komen in zijn schilderwerken. Daarmee heeft hij mij, en vele anderen, geïnspireerd om dat natuurlijke fenomeen toe te passen in product design."

Samenwerking gezocht

"Concreet ben ik op zoek naar een speakermerk wat het design zou willen en kunnen gebruiken voor een nieuw product van henzelf. Dus: contacten, met de intentie om een samenwerking aan te gaan."

Het design wat ik gemaakt heb is goed toe te passen in verschillende vormen en maten waar ik nu alleen nog conceptschetsen van heb. Bijvoorbeeld van een grote vloerstaander, en een speaker op hoge voet. Met deze designvrijheid hoop ik in samenwerking met de fabrikant een richting in te kunnen slaan waarin het design echt bij hen past. Feedback en suggesties van lezers zijn ook erg welkom!"

Arnout is te bereiken op arnout.ulenberg@gmail.com.


EDITORS' CHOICE