NIEUWS

Zomertopic: Wilking zelfbouwdraaitafels

Rob Nijman | 24 juli 2019 | Fotografie Fabrikant

Zelfbouw is onder audiofielen -gelukkig- nog altijd springlevend. Wim uit Renswoude bewijst bovendien dat je bij deze hobby niet alleen aan luidsprekerkasten, versterkers en tweaks hoeft te denken, want hij bouwt namelijk gewoon zijn eigen draaitafels. En dan hebben we het niet over kleine houten plankjes met een motortje en een toonarm, of een ludieke speler in een koffer. De foto's bewijzen namelijk dat het om serieuze jongens gaat. Een uitstekend onderwerp voor een zomertopic, als je het mij vraagt.

"Hifi is al zo'n veertig jaar mijn grootste hobby", vertelt Wim. "Inmiddels heb ik twee mooie sets samen weten te stellen, met merken als Pass Labs, Audio Research, Klipsch en Krell." De foto's die de enthousiaste audioliefhebber ons stuurt, laten daarnaast onder meer Manley en Genesis zien, en diverse element- en toonarmcombinaties van SME, Jelco, Koetsu, Kiseki, Denon en Sumiko. De voorliefde voor viny heeft hem vervolgens op het pad van de zelfbouw gebracht; naast zijn vaste werk als timmerman heeft in de voorbije zes jaar aan zijn 'Wilking' platenspelerlijn gesleuteld, met verschillende modellen.


"
Inmiddels staan er vier speelklare loopwerken opgesteld, waar ik alleen maar positieve reacties op krijg. Graag zou ik jullie willen uitnodigen om ze eens te komen beoordelen!" Als het kwik in de thermometer ooit nog eens naar 'ik durf weer naar buiten'-temperaturen daalt, gaan we er daarom zeker eens langs. Wordt vervolgd dus!

Voor nu alvast nog enkele fraaie plaatjes:EDITORS' CHOICE