NIEUWS

Vision Ears Elysium: high end in-ears aan de bovenkant van de markt

Het in de Duitse plaats Keulen gevestigde bedrijf Vision Ears maakt zeer exclusieve en prijzige in-ear hoofdtelefoons. Het nieuwe topmodel Elysium is een in-ear monitor in de premium productlijn. Het is interessant dat drie verschillende driver-technologieën worden gecombineerd. Een koper kan kiezen uit verschillende afwerkingen.

Vision Ears Elysium: prijzige in-ear hoofdtelefoon

Vision Ears is een kleine Duitse fabrikant die zich heeft gespecialiseerd in de bouw van in-ear hoofdtelefoons. De fabrikant mikt op de bovenkant van de markt. Ter illustratie, in oktober 2018 schreven wij over de Vision Ears Erlkönig, een in-ear hoofdtelefoon met allerlei zilveren onderdelen en dertien drivers aan boord. De Erlkönig kost 4.200 euro. Voor de prijs van deze in-ears kan ook een leuke audioset worden aangeschaft.

De Erlkönig heeft gezelschap gekregen van de Elysium. De Elysium is minder duur dan de Erlkönig, maar 2.900 euro is nog steeds heel veel geld voor een in-ear hoofdtelefoon. Ook de Elysium maakt gebruik van meerdere drivers en gebruikt verschillende technieken. De lage tonen komen voor rekening van een Balanced Armature driver (BA). Middentonen worden weergegeven door een dynamische driver. Een elektrostatische driver verzorgt de weergave van de hoge tonen. In elke oordop is een minuscule transformator verwerkt die de hoge spanning voor de elektrostatische driver voor zijn rekening neemt. Een externe voeding is niet nodig, wel een beetje krachtige hoofdtelefoonversterker. Volgens Vision Ears zijn de drivers perfect op elkaar afgestemd.

Elk exemplaar van de nieuwe hoofdtelefoon wordt afzonderlijk vervaardigd en wordt precies passend gemaakt voor de gebruiker. Dit zorgt voor een optimale pasvorm en volgens de fabrikant ook voor een betere geluidsbalans. Om het geheel verder aan te passen, kan de koper op de website van Vision Ears kiezen uit verschillende kleuren en patronen voor de behuizingen. De Elysium is ontworpen om te spelen in de absolute topklasse. Tja, dat mag ook wel voor een prijs van 2.900 euro.

Meer weten? Kijk dan op de website van Vision Ears.


EDITORS' CHOICE