NIEUWS

Vision Ears Erlkönig: in-ears met dertien drivers aan boord

Het in de Duitse plaats Keulen gevestigde bedrijf Vision Ears maakt zeer exclusieve en prijzige in-ear hoofdtelefoons. Onlangs heeft het bedrijf de Erlkönig uitgebracht, een in-ear hoofdtelefoon die voorzien is van allerlei zilveren onderdelen. De Earlkönig heeft maar liefst dertien drivers aan boord. Voor een bedrag van 4.200 euro wisselt hij van eigenaar.

Vision Ears Erlkönig: prijzige in-ears met dertien drivers aan boord

Het Duitse Vision Ears is gespecialiseerd in de bouw van in-ear hoofdtelefoons en dan met name in het segment aan de bovenkant van de markt. Het model Erlkönig (elvenkoning) is rijkelijk voorzien van zilveren onderdelen en Vision Ears heeft het klaargespeeld om dertien drivers in de oordopjes weg te werken. De prijs voor al dit moois is 4.200 euro.

Het aankoopbedrag schept wel enige verwachtingen. Waar gaat al dat geld naartoe? Vision Ears stelt ten eerste dat de schaal van de handgemaakte in-ears is gemaakt van zilver en vier verwisselbare faceplates heeft. De kabels zijn ook van zilver. De Erlkönig wordt geleverd met zowel een houten als lederen opbergdoos voor als ze niet in je oren zitten.

De Erlkönig zou echter ook de nodige moderne techniek bevatten. In iedere oordop is een 13-tal drivers te vinden: vier voor bas, vier voor midrange, vier voor treble en een 'super' tweeter. Hoe passen ze daar allemaal in? Dat weten wij ook niet.

De drivers worden bediend door een vijfwegs cross-over en op elke oortelefoon zit een aanpassing met vier posities die vier luistermodi mogelijk maakt.

Het opgegeven frequentiebereik loopt van 15 Hz tot 45 kHz. De impedantie bedraagt 16 Ohm, de gevoeligheid 105 dB.

Vision Ears Erlkönig: prijs en leveringsinformatie

De Erlköniog wisselt voor 4.200 euro van eigenaar.Wie meer wil weten kan kijken op de website van Vision Ears.



EDITORS' CHOICE