NIEUWSNAD

NAD C 658 krijgt BluOS 3.4.13 en Dirac Live

NAD Electronics heeft een nieuwe versie van de BluOS-software aangekondigd. Volgens het bedrijf gaat het vooral om een onderhoudsbeurt, maar de toevoeging van Dirac Live aan de C 658 lijkt ons meer dan alleen een onderhoudsbeurt. De nieuwe software zou per direct beschikbaar moeten zijn. 

NAD C 658 Streaming Dac

NAD Electronics heeft aangekondigd dat zijn C 658 BluOS Streaming DAC vanaf heden kan worden uitgerust met de modernste kamercorrectiesoftware van Dirac Research. Met de nieuwe software-update die zojuist is vrijgegeven, zal Dirac Live beschikbaar zijn voor alle bezitters van een C 658 Streaming Dac.

Dirac Live meet de energie en de tijd die het kost voor zowel directe als weerkaatste geluidsgolven om van de luidsprekers naar een door de gebruiker bepaald luistergebied te gaan, van waar het precieze filters berekent om ongewenste reflecties te neutraliseren. Het resultaat is een bijna perfecte compensatie van de akoestische anomalieën van de ruimte zonder de inherente geluidskarakteristieken van het audiosysteem te veranderen, aldus NAD.

De C 658 heeft een microfoon, zodat gebruikers hun luisteromgeving kunnen kalibreren met behulp van de eigen app van Dirac, beschikbaar voor desktop-, iOS- en Android-apparaten. Er kunnen maximaal vijf verschillende luisterprofielen worden opgeslagen.

Robuuste bedieningselementen voor toon- en kamercorrecties zijn toegankelijk via de Dirac-app, terwijl de BluOS Controller-app basisbedieningen bevat, waarmee een gebruiker filters kan selecteren, subwoofer-crossoverinstellingen kan aanpassen of Dirac eenvoudigweg kan uitschakelen. Dirac Live zal deze compensaties tot 500 Hz uitvoeren. Gebruikers die geïnteresseerd zijn in kamercorrectie over het hele frequentiebereik, kunnen eenvoudig upgraden naar Dirac Live Full.

Natuurlijk is niet alleen BluOS 3.4.13 beschikbaar, maar ook de bijgewerkte apps. Er is dus een nieuwe BluOS-controller voor Apple iOS 3.4.1, evenals BluOS Controller voor Android 3.4.1. Voor de desktopplatformen Microsoft Windows en Apple OS X zijn de BluOS-controller voor macOS 3.4.7 en BluOS Controller voor Windows 3.4.7 beschikbaar.

MERK

EDITORS' CHOICE