NIEUWSNAD

NAD lanceert de veelzijdige C 658 BluOS Streaming DAC

Audiobedrijf NAD heeft de C 658 BluOS Streaming DAC gelanceerd. De C 658 is een voorversterker tevens DA-converter tevens streamer. Ook aan bluetooth-connectiviteit is gedacht en aan de plaatsing van een draaitafelingang voor mm-elementen. Verder is er ruimte voor twee optionele modules en de gebruiker kan desgewenst ook gebruik maken van Dirac Live Room Correction. De C 658 is dus een behoorlijk compleet apparaat. Binnenkort zou hij in de winkel moeten liggen.

NAD C 658: veelzijdig apparaat

De nieuwe NAD C 658 was de winnaar van de iEar Show Award voor Beste Innovatie. Binnenkort zal het apparaat in de winkel liggen. Wat ons met name aanspraak was de veelzijdigheid van de C 658 en de combinatie van oude techniek (ingang voor mm-element) en nieuwe techniek (streaming en Dirac Live Room Correction).

NAD C 658: BluOS aan boord

De NAD C 658 is BluOS Enabled en dat betekent dat hij beschikt over geavanceerde hi-res streaming functies. BluOS ondersteunt standaard bijna 20 streaming muziekdiensten en indexeert meer dan 250.000 nummers van lokale netwerkbronnen. In feite wordt de C 658 een knooppunt in het BluOS-ecosysteem, waardoor hi-res streaming mogelijk wordt naar 64 zones met bedieningsopties voor iOS-, Android-, Windows- en Mac OS-telefoons, -tablets en -desktopapparaten.

BluOS ondersteunt ook alle belangrijke slimme home controllers en is verkrijgbaar in een breed scala aan producten, waardoor het eenvoudig en betaalbaar is om een compleet audiosysteem voor thuis te creëren met de C 658 als hart. Met hi-res digitale opname en streaming, gecombineerd met geavanceerde technologie zoals MQA, staat de weg vrij voor platenmaatschappijen om hun kluizen te openen en Studio Master Quality-opnames vrij te geven. MQA-decodering is beschikbaar op BluOS Streaming-inhoud. Niet bekend met MQA? Lees dan ons achtergrondartikel over MQA.

NAD C 658: bluetooth aptX HD

De NAD C 658 biedt tweeweg draadloze bluetooth-connectiviteit met ondersteuning van aptX HD voor de hoogst mogelijke geluidskwaliteit die beschikbaar is via bluetooth. Gebruikers kunnen eenvoudig muziek streamen vanaf smartphones, tablets en laptops of kunnen ook de geïntegreerde tweeweg bluetooth-functie gebruiken en moeiteloos muziek streamen die wordt afgespeeld op de versterker naar bluetooth hoofdtelefoon. De codec aptX HD wordt steeds populairder vanwege zijn opmerkelijke geluidskwaliteit en laag stroomverbruik in vergelijking met wifi.

NAD C 658: voorzien van Dirac Live, een zeer geavanceerd digitale ruimtecorrectiesysteem

De C 658 maakt gebruik van Dirac Live Room Correction software die in staat is om de geluidskarakteristiek en kwaliteit voor de ruimte aan te passen. Niet bekend met Dirac Live? Lees dan ons achtergrondartikel over Dirac Live.

De Lite-versie van de software is ingebouwd, met de optie om te upgraden naar een volledige versie voor 99 dollar. Dirac Live meet de akoestische prestaties van het systeem in de luisterruimte en optimaliseert de afspeelprestaties om de meest transparante muziekweergave mogelijk te maken. Het installatieproces is geautomatiseerd en naar eigen zeggen zeer eenvoudig, waardoor gebruikers de controle hebben die ze nodig hebben om precies af te stemmen op de beste resultaten. Met Dirac Live kan de perfecte luisteromgeving en karakteristiek worden gebouwd die corrigeert voor zowel de timing als de kleuringen in het geluid met behulp van de meegeleverde microfoon en de krachtige software.

NAD C 658: modulaire ontwerpconstructie (MDC)

De C 658 heeft een unieke opbouw genaamd Modular Design Construction die exclusief is voor NAD. Waarom is dat interessant? Op prestaties gerichte hobbyisten willen de steeds veranderende wereld van AV-technologie omarmen terwijl ze hun oorspronkelijke investering 'toekomstbestendig' willen maken. Daarom bedacht NAD de belangrijkste innovatie in een decennium: Modular Design Construction,  een ongewoon antwoord op technologische veroudering. In de kern: digitale audio- en videocircuits bevinden zich op vervangbare modules.

Met MDC kunnen alle belangrijke digitale circuits worden geüpgraded en vervangen om het apparaat voor altijd jong en capabel te houden. Deze NAD-innovatie is een unieke architectuur die gelijke tred houdt met de snel veranderende wereld van technologie. Met MDC is de mogelijkheid om een component eenvoudig te upgraden naar toekomstige digitale indelingen totaal uniek en ongekend. Hoewel de installatie en configuratie van elke MDC-module eenvoudig is, worden consumenten aangemoedigd om deze upgrade op professionele wijze te laten installeren door hun erkende NAD-dealer. De C 658 wordt geleverd met twee lege MDC-slots voor toekomstige uitbreiding.

NAD C 658: analoge ingangen, ook een mm-ingang

NAD-ontwerpers hebben traditionele audiofielen niet vergeten door plaatsing van een hoogwaardige phonotrap, analoge ingangen, gebalanceerde voorversterkeruitgang, stereo-subwooferuitgangen en een speciale high-current hoofdtelefoonversterker met een 6,35 millimeter jackplug-aansluiting direct op het voorpaneel. CI-enthousiastelingen zullen blij zijn te vernemen dat de C 658 een RS-232 seriële poort heeft met certificering en chassisdrivers die beschikbaar zijn voor Control4, Crestron, RTI, URC en ELAN.

“De C 658 combineert het beste van alle werelden doordat het een krachtige voorversterker en streaming DAC is met de meest fascinerende digitale technologieën zoals BluOS, MQA, bluetooth aptX HD en Dirac Live,” aldus Greg Stidsen, Chief Technology Officer van NAD. ”De buitengewone prestaties en geavanceerde technologieën van de C 658 maken hem de ideale keuze voor iemand die geavanceerde prestaties vereist met de meest wenselijke functies, maar alles graag in één kast wil hebben, voorzien van het nodige bedieningsgemak. MDC helpt dan om hun investering jarenlang te beschermen.”

NAD C 658: belangrijkste kenmerken

 • BluOS-netwerkstreaming ingeschakeld
 • Tweeweg Bluetooth aptX HD
 • Dirac Live Room Correction
 • ESS Sabre 32-bit DAC, 118 dB dynamische bereik
 • MQA-decodering beschikbaar op alle digitale ingangen
 • MDC (Modular Design Construction) biedt de mogelijkheid om naar toekomstige digitale vernieuwingen te upgraden, zodra deze beschikbaar komen. Twee lege MDC-slots aanwezig.
 • Hoogwaardige draaitafelingang voor mm-elementen
 • Gebalanceerde voorversterkeruitgang en stereo subwooferuitgangen
 • High Current Dedicated Headphone Amplifier
 • CI-vriendelijk - RS232 seriële poort. Trigger in / uit.
 • IR In met leerfunctie.
 • Afmetingen: 435 x 100 x 405 millimeter
 • Gewicht: 10,1 kilogram

 

NAD C 658: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting ligt de NAD C 658 binnenkort in de winkel voor een prijs van 1.699 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE