Leema Stream IV cd-speler met streamingmogelijkheden

Nu de 2019-editie van High End München binnen een week van start gaat, regent het aankondigingen van producten die óf op de beurs te zien zijn, óf al eerder werden getoond, maar in ieder geval vanaf komende maand ook daadwerkelijk leverbaar zijn. Wie graag van streaming audio geniet maar ook nog 'gewoon' cd’s draait, wordt daarbij op zijn wenken bediend - want de Stream IV van Leema Acoustics heeft ook een cd-loopwerk aan boord.

Leema Acoustics heeft een jaartje geleden in Bristol de Stream IV voor het eerst getoond. De nieuwste generatie Stream IV is bedoeld als gezelschap van de Pulse IV, een geïntegreerde versterker, waarmee Leema weer teruggrijpt naar een geslaagde hifi-combi. De Pulse IV heeft wel een DA-converter aan boord en kan verbinding maken via bluetooth, maar heeft verder geen streaming-functies. Daar kan de nieuwe Stream IV nu voor gaan zorgen. Leema heeft het wiel niet opnieuw uitgevonden en heeft veel overgenomen uit de Elements Streamer.

De Stream IV bevat een geavanceerde 24-bit/192kHz-streamingmodule met hoge resolutie, een Stream Unlimited CD-mech en een hoogwaardige ESS 9018 Sabre DAC met coaxiale en optische digitale uitgangen voor aansluiting op bestaande hoogwaardige externe DAC's. Een extra audiofiel element is onder meer een hoogwaardige lineaire Noratel-voeding. Er is een afstandsbediening beschikbaar, plus een stijlvolle knopvrije bediening op het voorpaneel voor het afspelen van cd's. De bediening voor streaming en algemene DLNA/UPnP weergave gebeurt via de mconnect control point app voor zowel Android- als Apple-apparaten.

We gaan de Stream IV en zijn broers ongetwijfeld in München zien. De adviesprijs voor de Stream IV, die op korte termijn in de winkels wordt verwacht, ligt op 2.900 euro. De Pulse IV is al leverbaar en kost 3.100 euro.


EDITORS' CHOICE