Leema Acoustics Elements Streamer: hi-res weergave in compact kastje

De in Wales in Groot-Brittannië gevestigde audiofabrikant Leema Acoustics heeft de Elements Streamer uitgebracht. Deze streamer was al in februari 2018 aangekondigd, maar nu ligt hij ook daadwerkelijk in de winkel. De kast is klein, maar de prestaties zijn groots, aldus Leema Acoustics.

Leema Acoustics Elements Streamer: ruimtebesparend kastje

Leema Acoustics, gevestigde in Wales, heeft zijn nieuwe hoge resolutie Elements Streamer gelanceerd. Eind februari 2018 is een prototype van de Elements Streamer aan het publiek getoond op de Sound & Vision Show in de plaats Bristol in Engeland, maar op dat moment waren nog weinig technische gegevens bekend. De Elemenst Streamer ligt nu in de winkel en wisselt voor een bedrag van 1.295 Britse ponden van eigenaar. De prijs voor Nederland is nog niet bekend gemaakt.

De nieuwe streamer wordt met de hand gemaakt in de fabriek van Leema in Engeland en is gebaseerd op dezelfde krachtige streamingmodule als in de Quasar-versterker van Leema. Het hart van de Elements Streamer is een krachtige chip van het type ESS 9018 Sabre DAC met ESS-gepatenteerde 32-bit Hyperstreamä DAC-architectuur en gepatenteerde Time Domain Jitter Eliminator-technologie. Volgens Leema wordt hiermee de input-clock jitter bij het streamen geëlimineerd.

Naast het kunnen spelen van muziek van alle telefoons, tablets, computers of NAS-schijven op het thuisnetwerk, heeft de Elements Streamer ingebouwde ondersteuning voor een groot aantal streamingdiensten, waaronder Tidal, Deezer, Qobuz en vTuner-radio. Spotify Connect wordt ook ondersteund, samen met het afspelen van bestanden van Dropbox en Microsoft OneDrive.

Een kijkje op de achterkant toont ook een USB-ingang, naast de gebalanceerde en ongebalanceerde analoge uitgangen en optische en coaxiale digitale uitgangen. Twee wifi-antennes zorgen voor een stabiel signaal, terwijl er natuurlijk een Ethernet-aansluiting is voor een bekabelde verbinding met een netwerk.

De Leema Elements Streamer is leverbaar in zilverkleurige en zwarte uitvoering.EDITORS' CHOICE