Leema Pulse IV: versterker, bt-streamer, phono-trap en dac

Het in Wales (UK) gevestigde Leema Acoustics heeft een nieuwe versterker genaamd Pulse IV op de markt gebracht. Het is meer dan een geïntegreerde stereoversterker want de Pulse IV heeft ook een phono-trap en DA-converter aan boord. Muziek spelen via bluetooth? Ook dat kan. Het nieuwe Zwitserse zakmes van Leema is verkrijgbaar in zilverkleurige of zwarte uitvoering.

Leema Acoustics Pulse IV: versterker met alles erop en eraan

Het in 1998 opgerichte en in Groot-Brittannië in Wales gevestigde Leema Acoustics bouwt versterkers, bronnen en luidsprekers. Onder de naam Pulse heeft Leema verschillende opeenvolgende versterkers uitgebracht. De Pulse III is uit productie genomen en wordt nu dus opgevolgd door de Pulse IV.

De Pulse IV is een veelzijdige stereoversterker die al muziek kan spelen nadat luidsprekers zijn aangesloten. De Pulse IV kan immers muziek van een smartphone of tablet afspelen die via bluetooth (aptX) wordt aangeboden. Aan aansluitingen verder geen gebrek. De Pulse IV heeft zeven digitale aansluitingen: drie keer optisch, drie keer coaxiaal en één usb-aansluiting. De DA-converter vertaalt digitaal signaal tot 32-bit/384 kHz en kan dus ook DSD afspelen. Voorts zijn nog vijf gewone cinch-ingangen beschikbaar. Leema heeft ook aan de liefhebber van vinyl gedacht want de Pulse IV heeft een draaitafelingang die geschikt is voor mm-elementen en mc-elementen. De phono-trap komt uit de standalone Essentials Phono en hoefde dus niet nieuw ontwikkeld te worden. De Pulse IV kan ook als voorversterker gebruikt worden want hij is voorzien van een tweetal voorversterkeruitgangen.

De Pulse IV kan twee keer 80 Watt aan acht Ohm leveren. Dat zou voldoende moeten zijn voor een gemiddelde woonkamer. Voor de stille uurtjes is een hoofdtelefoonaansluiting beschikbaar. Voor het overige zijn nog niet veel gegevens naar buiten gekomen.

Leema Acoustics Pulse IV: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe Pulse IV is verkrijgbaar in zwarte of zilverkleurige uitvoering. De verkoopprijs in Groot-Brittannië is net geen 2.300 Britse ponden. De prijs voor Nederland is nog niet bekend, maar een belangstellende moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten en mogelijke lokale belastingheffingen.


EDITORS' CHOICE