Nieuw: AudioSolutions Virtuoso 3-weg systeem

AudioSolutions, het Litouwse luidsprekermerk dat je sinds een jaartje bij Connaisseur-AV in het pakket vindt, heeft de eerste afbeeldingen van een nieuwe speaker naar buiten gebracht: de Virtuoso.

"We zijn erg trots om onze nieuwste in de AudioSolutions-familie te presenteren, waarmee we ons portfolio afronden." De Virtuoso-serie bevindt zich tussen de Figaro- en Vantage-lijn en zal in München gepresenteerd worden.

De Virtuoso mag technologisch gezien steunen op de flagship Vantage, zoals lager gepositioneerde series wel vaker van het bestaan van hun grotere broers profiteren.

De AudioSolutions Virtuoso is een 3-weg systeem met twee 7,5" woofers, een 6,5" middriver en een 1,2" tweeter. De Virtuoso is uitgerust met een mini-hoorn die al standaard is bij AudioSolutions. De mini-hoorn werd samen met de luidsprekers uit de Overture-serie (waar je in deze review meer over leest) geïntroduceerd om ongewenste softdome resonantieproblemen tegen te gaan.

De Virtuoso zal op de markt komen in 7 verschillende standaard afwerkingen, waaronder een grijsachtige kleur die naar eigen zeggen gemakkelijk in de omgeving kan worden geïntegreerd. De vraagprijs zal op 23.000 euro per paar liggen, na (of vanuit) München vertellen we je graag meer over de nieuweling. 

EDITORS' CHOICE