Acoustic Energy 500 in München en op de markt

De Engels luidsprekerbouwer Acoustic Energy heeft de 500-productlijn geïntroduceerd, die deze maand ook op de markt zal verschijnen. Het publiek op de Bristol Hifi show kon de luidsprekers als eerste bewonderen, maar volgende week vind je ze ook in München. De nieuwe 500-productlijn heeft twee leden: de AE500, een tweeweg monitorluidspreker en de vloerstaande AE509. 

Acoustic Energy AE 500 en AE509: drivers met een conus van koolstofvezel

De nieuwste serie van het Britse merk die wordt aangekondigd in het zich snel uitbreidende portfolio van Acoustic Energy, introduceert zijn eerste drivers met een conus van koolstof. De AE500 is een tweeweg monitorluidspreker en de AE509 is een vloerstaander. Met een nieuw ontwikkelde 25 mm tweeter in combinatie met 125 mm middentoner woofer, biedt Acoustic Energy lichter driver materiaal. Het gevolg is meer (pistonische) kracht op de conus en meer nauwkeurigheid met verbeterde zelf-demping in vergelijking met de populaire keramische/aluminium drivers.

"We hebben veel tijd besteed aan het ontwikkelen van de koolstofvezeldrivers en aan het perfectioneren van onze unieke kasttechnologie. De resultaten zijn bewezen en wij zijn ervan overtuigd dat we een nieuw vlaggenschipassortiment hebben ontwikkeld met een uitzonderlijk geluid, goede bouwkwaliteit en toegevoegde waarde,” aldus Acoustic Energy.

De nieuwe luidsprekers zullen verkrijgbaar zijn is de afwerkingen zwart of wit hoogglans of walnoothout. De kastconstructie is deels afgekeken van de Reference-productlijn met speciale aandacht voor het verder reduceren van resonanties. Metalen steunen worden meegeleverd met de vloerstaander voor stabiliteit en ontkoppeling van de ruimte. Passende stands zijn beschikbaar zijn voor de AE500.

Acoustic Energy AE 500 en AE509: prijzen en leveringsinformatie

De AE500 en AE509 zullen deze maand in de winkels te vinden zijn. De prijzen zijn vandaag door de Nederlandse importeur bekend gemaakt: 

  • AE500: 475 euro per stuk
  • AE500 inclusief stands: 675 euro per stuk
  • AE509: 1.095 euro per stuk
MERK

EDITORS' CHOICE