Musical Fidelity M6 500i: nieuwe oude duo mono geïntegreerde versterker

Het Oostenrijkse audiobedrijf Musical Fidelity heeft de M6 500i uitgebracht, een krachtige geïntegreerde versterker. De versterker kan twee keer 500 Watt leveren en de luisterruimte moet wel heel groot zijn wil dit niet voldoende zijn. Overigens is de versterker niet echt nieuw. De M6 500i is in wezen een oude bekende, maar deze telg van de Musical Fidelity M6-productlijn is nu beschikbaar in een herzien en tevens verbeterd ontwerp.

Musical Fidelity M6 500i: zeer krachtige geïntegreerde versterker

Het Engelse Musical Fidelity, dat sinds circa halverwege 2018 eigendom is van Pro-Ject Audio Systems eigenaar Heinz Lichtenegger, heeft een min of meer oude bekende nieuw leven ingeblazen. We hebben het dan over de Musical Fidelity M6 500i Dual Mono Integrated Amplifier, die nu beschikbaar is gekomen in een aanzienlijk verbeterde versie. Het is 25 jaar geleden dat Musical Fidelity de complete Super Integrated Amplifier-productlijn creëerde met de Musical Fidelity A1000, volgens de beschrijving van het bedrijf. In de afgelopen kwart eeuw is dit concept verfijnd en geoptimaliseerd  en de nieuwe Musical Fidelity M6 500i Dual Mono geïntegreerde versterker is naar eigen zeggen het voorlopige hoogtepunt van deze ontwikkeling.

De M6 500i is volgens zijn makers feitelijk een voorversterker en twee monoblok eindversterkers, tezamen in één behuizing. Deze consistente scheiding begint al bij de voeding, aangezien twee ringkerntransformatoren dienen als basis voor de eindversterkers. Aan de naam van de versterker is het af te geven vermogen af te lezen: 500 Watt per kanaal aan acht Ohm. Dit zal voor iedere normale gebruiker toch wel genoeg zijn.

Hoewel het circuitontwerp in de basis natuurlijk bekend is van eerdere modellen, wordt gezegd dat de nieuwe Musical Fidelity M6 500i Dual Mono Integrated Amplifier op kritische punten verder is verbeterd en verfijnd. De dynamiek zou uitstekend moeten zijn.

Musical Fidelity M6 500i: aansluitingen, afmetingen

De M6 500i heeft een viertal gewone cinch-lijningangen alsmede een enkele XLR-ingang. Voorts is een voorversterker-uitgang aanwezig en een vaste lijnuitgang voor bijvoorbeeld een opnameapparaat. Dan is er ook nog een Home Theatre-bypass beschikbaar, zodat de M6 500i eventueel in een huisbioscoopsysteem kan worden opgenomen.

Dat de M6 500i geen kleine lichte jongen is, spreekt eigenlijk vanzelf. De afmetingen zijn 440 mm breed, 460 mm diep en 160 mm hoog. Het gewicht is 30 kilogram. Het front is van aluminium en aan de zijkanten zijn forse koelribben gemonteerd.

Musical Fidelity M6 500i: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe M6 500i is leverbaar in de kleuren zwart en zilver. Een IR-afstandbediening wordt meegeleverd. We hebben nog geen officiële prijsinformatie voor Nederland, maar - ter indicatie - op een Duitstalige website zagen wij een prijs van net geen 4.000 euro.


MERK

EDITORS' CHOICE